Jump to content


Photo

06 Focus Tdci Juddering


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 dayus

dayus

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Ben
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi Ghia
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 29 March 2012 - 10:42 PM

Good evening.

A few weeks ago I got stuck in some road works and the speed limit was 40, to I was crawling along at 40 behind this car and I noticed my Focus was juddering a little, almost like I was putting my foot on the accelerator and lifting it off in a split second, I was in 4th gear at the time and doing about 2,000 revs.

So I put it into third to see if it would still do it, and it did, all the time pretty much between 40 and 45 it was juddering.

After about 10 miles or so the engine warning light came on, then a couple of miles later the roadworks ended and I was able to speed up and it was fine again. I thought at the time it was just maybe some dodgy fuel going through or something.

Tonight I was coming back home and got stuck behind a lorry which was doing about 40-45, and again I noticed it.

I've tried to replicate it at other speeds and in other gears (I've cruised along in 5th at about 2,000 revs no problem, same with 6th), but it's always when I am cruising along between about 40 and 45 in 4th, then if I change to 3rd it still does it.

Any ideas what on earth might be causing this? Many thanks in advance.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Leemaxd

Leemaxd

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 276 posts
  • Ford Model: Focus zetec s

Posted 30 March 2012 - 06:38 AM

Maybe something clogged up, my 1.8 tdci done this when I first got it , all I done was put some good cleaner through it and it sorted it.
The best one I think is the BG244 ( I think that is what it is called someone on here will confirm).
Stick it in the tank and you should see a difference after a while.

#3 dayus

dayus

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Ben
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi Ghia
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 30 March 2012 - 08:52 AM

Cheers mate, I've heard about that stuff before and it looks like it's worth doing anyway. I'll give it a go and see where it goes from there.

#4 salsheikh

salsheikh

    Sal_Sheikh

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,929 posts
  • Name: Sal
  • Ford Model: Focus 1.8 Turbo D
  • Year: 2008
  • Location: Warwickshire

Posted 30 March 2012 - 12:36 PM

yep, deffo sounds like something stuck in the fuel line. i'd change the fuel filter too.

#5 dayus

dayus

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: Ben
  • Ford Model: Focus 2.0 TDCi Ghia
  • Year: 2006
  • Location: Lincolnshire

Posted 26 April 2012 - 08:22 PM

A quick update. It ended up being a dodgy injector pump, it's been replaced and it's running well again.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users