Jump to content


Photo

61 Plate Zetec Audio Problem


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Andy_Stoke

Andy_Stoke

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 04 April 2012 - 01:23 PM

Have a quick technical problem, wondering if anyone has had a similar/the same issue and knows how to solve it?

I was using the audio units bluetooth to make a phone call, and mid call the audio screen went completely blank. It came back on to the clock screen, but I can't turn the radio on at all. All I can do is press the menu button and see the options for 'clock' and 'display'.

Any ideas?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 tomo2001

tomo2001

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 485 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Ford Focus 1.6 TDCi Titanium X
  • Year: 2011
  • Location: Yorkshire

Posted 04 April 2012 - 02:21 PM

Disconnect power (battery) and reconnect, works with most things lol

#3 Andy_Stoke

Andy_Stoke

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 04 April 2012 - 08:03 PM

Further things I've now noticed are the centre console lights stay lit when the car is locked, and the clock freezes until the next time I start the engine and goes back to the correct time.

I'm a bit wary about disconnecting the battery, its a motability car. I've booked it in with Ford to be looked at, but have to wait until next Friday. Do you think the battery is likely to drain with the console lights being left on?

#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 8,007 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 04 April 2012 - 09:26 PM

the dash lights meant to stay on usualy up to 30mins check after an hour it will be off its due to the ecu storing info after the ignitions switched off

#5 Andy_Stoke

Andy_Stoke

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2011
  • Location: Staffordshire

Posted 04 April 2012 - 10:23 PM

Just been to check, lights still on. Been parked for a good couple of hours it. Its just the lights on the audio unit and the screen. Nothing else like the air con or the speedo. Just the audio. No idea whats going on!

#6 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 8,007 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 05 April 2012 - 12:45 AM

the audio usualy goes of realy quick ten to 15mins or so it sounds like the unit has frozen and has some sort of a fault internaly looks like its going to need a new head unit

#7 tomo2001

tomo2001

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 485 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Ford Focus 1.6 TDCi Titanium X
  • Year: 2011
  • Location: Yorkshire

Posted 05 April 2012 - 07:38 AM

Further things I've now noticed are the centre console lights stay lit when the car is locked, and the clock freezes until the next time I start the engine and goes back to the correct time.

I'm a bit wary about disconnecting the battery, its a motability car. I've booked it in with Ford to be looked at, but have to wait until next Friday. Do you think the battery is likely to drain with the console lights being left on?


Drive it down to the Ford garage, surely a helpful technician will have a go at disconnecting the battery for you ?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users