Jump to content


Photo

Mk1 2.0 Esp Starting, Cutting Out Issues


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Z3 MON

Z3 MON

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Ford Mondeo 2.0 TDCI 115 Mistral 2004
  • Year: 2004
  • Location: Surrey

Posted 06 April 2012 - 04:44 PM

Mk1 2000 reg 2.0l esp 5 dr 104,000miles+

A while back it started sticking its revs. IE rev up to 3,000 let go of accelrator, car stays at 3000rpm and continues to drive. no lift off.

also sometimes the revs drop and it just shuts down, normally starts again easy enough.

also sometime it just wont strat. the starter wont even turn ?

its lowered 50mm on spax adjustable dampers and springs. s/s cat back its taken some abuse by us but been serviced regularly and ive genrally cared for her well.

so we used my 2x obdII leads just to see what would come up we used fsupper using formidable and came up with this:

Posted Image

and using easy OBDII and a cheaper ebay obdII reader we got this:

Posted Image

so basically the following fault codes:
P1120 - unknown
U1027 - engine data error
J1850 - Engine Data error
P1000 - fault codes cleared
P1125 - Throttle positiona sensor A intermintant

there was also another but i cleared it it was something like - throttle postion sensor malfunction i think.

any ideas?

cheers

Dave

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,157 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 06 April 2012 - 08:11 PM

Change your throttle position sensor.
It's located on your throttle pedal.



Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users