Jump to content


Photo

Slow Moving Steeting Noise


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 soulman123

soulman123

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Name: Micheal
  • Ford Model: 1.8 ghia petrol
  • Year: 2004
  • Location: Dorset

Posted 12 April 2012 - 08:10 PM

Mk 1.5 ff 1.8 04 petrol 50k

Hey all :)

Bit of an odd problem basically when I reverse into a bay slowly moving the steering wheel there is this kind of best described as a rubbing noise like rubber..

Also if stationary I tried moving the steetin wheel a quarter turn and it makes the same noise.

Hopefully I have not been too vague in describing thid.

Any ideas what it might be or the likely suspects ?

On a brighter note it passed its mot last week with 2 advisories. Rear trailing arm bushes perished but not causing excessive movement.

thanks for any help *thumbs up*


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,592 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 13 April 2012 - 06:30 AM

Are you sure it's not just your tyres squeaking due to turning the wheels while stationary?

#3 jayneybabi

jayneybabi

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Name: jayne
  • Ford Model: ford focus titanium
  • Year: 2010
  • Location: Tyne and Wear

Posted 13 April 2012 - 07:43 AM

maybe a pcm update?

#4 jayneybabi

jayneybabi

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Name: jayne
  • Ford Model: ford focus titanium
  • Year: 2010
  • Location: Tyne and Wear

Posted 13 April 2012 - 07:43 AM

sorry dunno why that typed so small!

#5 NorthSussex

NorthSussex

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 976 posts
  • Name: Stormin
  • Ford Model: Focus 1.8 Petrol manual
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 13 April 2012 - 08:26 AM

This thread seems to be running in two places. <_<

It could be the Aux / steering pump belt needs adjusting.

#6 soulman123

soulman123

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 303 posts
  • Name: Micheal
  • Ford Model: 1.8 ghia petrol
  • Year: 2004
  • Location: Dorset

Posted 13 April 2012 - 12:42 PM

Apologies for the double post I double clicked post last night.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users