Jump to content


Show
Photo

engine will not turn over


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 MDESIGNMASTER@AOL.COM

MDESIGNMASTER@AOL.COM

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 1.8 VERONA MONDEO
  • Location:

Posted 02 February 2009 - 03:59 PM

no power to turn engine on battery ok, when turned off fuel pump continues to run with no key in ignition at all.
is this a fuel or a immobilizer problem. can anyone help.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,461 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 02 February 2009 - 05:38 PM

when you say to turn engine on, do you meen the ignition lights or no power to the starter motor?

#3 MDESIGNMASTER@AOL.COM

MDESIGNMASTER@AOL.COM

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 1.8 VERONA MONDEO
  • Location:

Posted 02 February 2009 - 07:29 PM

no power to turn engine on battery ok, when turned off fuel pump continues to run with no key in ignition at all.
is this a fuel or a immobilizer problem. can anyone help.

ALL IGNITION LIGHTS ARE ON WHEN KEY IS TURNED TO START CAR BUT NOTHING HAPPENS CAR IS JUST DEAD NOT EVEN A TURN OVER.
CAR IS 1800 LX VERONA PETROL AND YEAR 2001. XREG.

#4 MDESIGNMASTER@AOL.COM

MDESIGNMASTER@AOL.COM

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 1.8 VERONA MONDEO
  • Location:

Posted 02 February 2009 - 07:30 PM

no power to turn engine on battery ok, when turned off fuel pump continues to run with no key in ignition at all.
is this a fuel or a immobilizer problem. can anyone help.

ALL IGNITION LIGHTS ARE ON WHEN KEY IS TURNED TO START CAR BUT NOTHING HAPPENS CAR IS JUST DEAD NOT EVEN A TURN OVER.
CAR IS 1800 LX VERONA PETROL AND YEAR 2001. XREG.

#5 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,461 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 03 February 2009 - 04:39 PM

sounds like you have no power to the starter which could be a loose or corroded lead, a knackerd starter or the immobliser not working correctley.

#6 Bottlethroddy

Bottlethroddy

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 36 posts
  • Ford Model: Focus 1.8 Ghia
  • Location:

Posted 03 February 2009 - 04:47 PM

sounds like you have no power to the starter which could be a loose or corroded lead, a knackerd starter or the immobliser not working correctley.


I agree, but if you say the fuel pump is continuing to run even with the key out of the ignition, i would be looking at the immobiliser first

#7 MDESIGNMASTER@AOL.COM

MDESIGNMASTER@AOL.COM

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 4 posts
  • Ford Model: 1.8 VERONA MONDEO
  • Location:

Posted 04 February 2009 - 06:54 PM

I agree, but if you say the fuel pump is continuing to run even with the key out of the ignition, i would be looking at the immobiliser first

HAVE NOW HAD CAR CHECKED BY AUTO ELECTRIC . SHOWING FAULT AS ANTENNA ON IMMOBILISER AS FAULT IN PROCESS OF GETTING NEW IMMOBILISER ANTENNA TO BE FITTED.
MANY THANKS FOR YOUR HELP.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users