Jump to content


Photo
- - - - -

Ford Audio Update - The Changes


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#46 littlebw

littlebw

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 23 posts
  • Name: paul
  • Ford Model: Fiesta 1.4 Titanium
  • Year: 2012
  • Location: Yorkshire

Posted 29 April 2012 - 11:15 AM

Tried the update so many times in my fiesta, its a jan2012 build.

Followed all instructions I have a keyless start, I plug in get in the no files found, message. Press the ignition button and absolutely nothing happens.

Tried this afternoon on my friends 2008 ZS, and all we get is update failed. Tried using 3 different usb sticks really am lost.


jan 12 should have the latest update on

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#47 mayo10uk

mayo10uk

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Name: P
  • Ford Model: Fiesta ST 3 2014
  • Year: 2014
  • Location: Cardiff

Posted 29 April 2012 - 11:29 AM

This is what I was thinking? Just find it strange that I do not get any kind of message.


The update was released in April? So perhaps not.


I have a feeling it's to do with the keyless start, I would like to know if anyone else has experienced any probs with keyless?


Also when trying in my friends ZS, it comes up with update failed please restart, what am I doing wrong???



#48 GJC

GJC

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 158 posts
  • Name: Gavin
  • Ford Model: Fiesta Econetic
  • Year: 2010
  • Location: Essex
Contributor

Posted 29 April 2012 - 03:11 PM

Hi, what make/model is your stick?


No idea got given it as a freebie years ago and 128MB isn't that big anymore to be useful...

Have you read / followed the Ford instructions for update on models with Keyless start?


For vehicles with keyless start (start button), please press the start button without pressing the clutch pedal.
For vehicles with automatic transmission, please place the selector lever in the P position and turn the ignition on without pressing the brake pedal.

So you turn the radio on before the car to put it in 1 hour mode, then put in the USB then push start without the clutch down.

#49 adamc260

adamc260

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 195 posts
  • Name: Adam
  • Ford Model: Fiesta Titanium 1.4 (3 Door)
  • Year: 2011
  • Location: Newport

Posted 29 April 2012 - 04:26 PM

I've followed the instructions by ford and always get update failed.... No matter what I do I can't get it to update. Longest i've seen it say 'Updating' is like 30 seconds before it fails.

#50 mayo10uk

mayo10uk

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 89 posts
  • Name: P
  • Ford Model: Fiesta ST 3 2014
  • Year: 2014
  • Location: Cardiff

Posted 29 April 2012 - 04:35 PM

Yup followed the instructions!

Frustrating.

#51 Jwsturner

Jwsturner

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 101 posts
  • Name: James
  • Ford Model: MK7 1.6 TDCI Titanium 5 door
  • Year: 2009
  • Location: Lancashire

Posted 17 May 2012 - 07:25 PM

I've just updated my Titanium head unit. I now have the option to stream audio from from my iPhone 4s to the stereo (prior to update I didn't get the stream option on the iPhone), however there's no sound coming through the car speakers. I've pressed the Aux button and get line in, if i press it a second time I get nothing (if its plugged in to the usb/aux port and I press a second time I get iPod). Anyone got any suggestions? I also still have the same voice as before, not what I'd consider a robot type voice.

#52 JediJack

JediJack

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Jacob
  • Ford Model: Ford Fiesta TDCi Zetec S
  • Year: 2009
  • Location: Leicestershire

Posted 19 May 2012 - 11:37 AM

I've just updated my Titanium head unit. I now have the option to stream audio from from my iPhone 4s to the stereo (prior to update I didn't get the stream option on the iPhone), however there's no sound coming through the car speakers. I've pressed the Aux button and get line in, if i press it a second time I get nothing (if its plugged in to the usb/aux port and I press a second time I get iPod). Anyone got any suggestions? I also still have the same voice as before, not what I'd consider a robot type voice.


I have got this problem too. Any help guys (by the way thanks for the help so far - was very close to going out and buying ugly wires to connect for music!!)

Jacob

#53 Jenni Lynn

Jenni Lynn

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 7 posts
  • Location:

Posted 19 May 2012 - 02:08 PM

Have you turned the volume up? Seriously I first thought my bluetooth stream wasn't working but it was because the sound was low (even when set on 7 on the head unit).

Going to do the update tomorrow - *fingers crossed*

#54 JediJack

JediJack

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: Jacob
  • Ford Model: Ford Fiesta TDCi Zetec S
  • Year: 2009
  • Location: Leicestershire

Posted 19 May 2012 - 02:15 PM

Yeah I turned the volume right up and just got Audio hiss.

I was listening to the song 'Audio Hiss' though but.... :D

But, no, thanks for asking, it is an easy thing to not think about when having frustrations with stuff like this.

#55 irononreverse

irononreverse

    Too much time on the boards

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 855 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec Mk7

Posted 22 May 2012 - 04:02 PM

Is this updateable at a dealers for those of us without USB?

#56 jmbrown91

jmbrown91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 378 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec S 1.0 EcoBoost
  • Year: 2013
  • Location: Northamptonshire

Posted 22 May 2012 - 04:07 PM

Is this updateable at a dealers for those of us without USB?


Yes...but they'll probably charge you for it (around £50 im guessing)

#57 Chris Moonhead Doyle

Chris Moonhead Doyle

    Newbie

  • Members via FB
  • Pip
  • 6 posts
  • Location:

Posted 22 May 2012 - 04:21 PM

I've just updated my Titanium head unit. I now have the option to stream audio from from my iPhone 4s to the stereo (prior to update I didn't get the stream option on the iPhone), however there's no sound coming through the car speakers. I've pressed the Aux button and get line in, if i press it a second time I get nothing (if its plugged in to the usb/aux port and I press a second time I get iPod). Anyone got any suggestions? I also still have the same voice as before, not what I'd consider a robot type voice.


I'm having this problem too, very frustrating!

#58 irononreverse

irononreverse

    Too much time on the boards

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 855 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec Mk7

Posted 22 May 2012 - 04:24 PM

Yes...but they'll probably charge you for it (around £50 im guessing)


Is there any other way?

#59 jmbrown91

jmbrown91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 378 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec S 1.0 EcoBoost
  • Year: 2013
  • Location: Northamptonshire

Posted 22 May 2012 - 04:30 PM

Is there any other way?


IIRC I remember Nathan (iNath) talking about a USB port on one of the modules (I presume this is where they would do the update if Ford were to do it)

I'd wait for Nathan to look at this comment to confirm though

#60 irononreverse

irononreverse

    Too much time on the boards

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 855 posts
  • Ford Model: Ford Fiesta Zetec Mk7

Posted 22 May 2012 - 04:38 PM

IIRC I remember Nathan (iNath) talking about a USB port on one of the modules (I presume this is where they would do the update if Ford were to do it)

I'd wait for Nathan to look at this comment to confirm though


The USB port doesnt accept standard USB plugs. It's smaller than a regular USB port. I tried squeezing in my Sony USB key.

Posted Image

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users