• Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save


leighfos

Ford Focus Stock Stereo Help.

4 posts in this topic

Hi guys im hoping that one of you very smart people can please help me with a problem i've been having, my car is a 2000 1.8 climate zetec focus estate - i recently attempted to install a new stereo to my system (ALPINE FLIP SCREEN) half way through the install the radio wouldnt come on at all peviously working realising that i didnt have enough time to fix this i decided to put the stock radio back in until i had time, so i put my stock radio back in entered the code and didnt think anymore to it, i came to my car the day after and noticed when i turned my car on the stereo didnt turn on until i pressed the button, also when i took the igntion keys out the radio stayed on? Im abit of a novice when it comes to stereos i can install by following diagrams thats about it any ideas on this problem, when i switch it on even with the ignition keys in it comes up with the 1 HOUR ONLY notice on the stereo, also ive noticed since this problem my rear windscreen di-mister flashes on then straight off, if anybody could please help i would greatly appreciate it thankyou in advance Leigh

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

You may of just knocked a wire or something, i would take it all out spend some time on it, then make sure everything is seated correctly

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply where would you suggest i start sorry i dont know loads about the wiring would i just wiggle the wires around abit? how would i know if something was wrong, thanks Foster.

Share this post


Link to post
Share on other sites

not sure but my car is similar. the 1 hr thing is to stop your battery from going flat.

try to install your stereo again but be careful and try not to trap any wires. you may have also blown a fuse on the stereo - why it didnt come on.

not sure about the demister light....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now