Jump to content


Photo

Sat Nav Problem


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Paul Gilbert

Paul Gilbert

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus ST
  • Year: 2008
  • Location: Worcestershire

Posted 01 May 2012 - 03:33 PM

Hi all, i wonder if you could help me with a problem with Blaunpunkt 7" touchscreen sat nav on a 58 st i got 2 months ago.
When i got it the sat nav never worked, it just said "Please insert original data carrier"
The dealer (not main dealership) i got it from said he would get me a new disk.
A month went bye and i spotted a 2008 disk for sale so i got it.
Went into secret menu to put disk in and there was a 2008 disk in there allready, ok a little scratched so i thought new disk would work. Put it in but still same error Posted Image
Got back intouch with dealer and a few days later a 2010 disk turned up. Put it in but still same error Posted Image
Had a look at sw/hw and it said the this.

MAIN_VER_SW: 0905_090802
REG_VERSION: DI_SWNAVI6.4C1P7.3
NAV_VER_SW: unknown

I then found the firmware updates so i tried them. I tried 5.1 update 5.3 update and even 5.0 update, which all updated/downgraded fine, but i always have the "please insert original data carrier" and "NAV_VER_SW: unknown" errors no matter what nav disk i put in.
I have been intouch with dealer with no success yet plus they are about 120 miles away from me without any local branches.
Has anyone had this error or know a way to get it working?
Thanks Paul.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 01 May 2012 - 03:53 PM

Perhaps the actual drive for the satnav disc is faulty , do you here the drive spin up?
I would go back to the garage and ask them to rectify the fault

#3 ijustwantafile

ijustwantafile

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 139 posts
  • Name: mike
  • Ford Model: focus titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 04 May 2012 - 02:18 PM

I've no idea so i did a quick google for you;

Read this, he seems to have had the same problem I've not read through it all but seem to be getting somewhere with fixing it.

http://www.talkford....own-grade-help/


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users