Jump to content


Photo
- - - - -

wierd problem, help!


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 infernii

infernii

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: fiesta lx
  • Location:

Posted 04 February 2009 - 03:43 PM

hi, i bought my fiesta a few weeks ago with this problem;

the car;

fiesta lx 1997
endura r engine 1.25
engine transplant 10k miles ago

the problem;

For first set time after ignition the car judders and pulses under high acceleration for about 30 seconds then runs fine! This ony happens for a set amount of time after you start it up, exactly the same every time, not dependant on the engine temperature.

At full throttle in high rpm the car dies a bit, the power goes. but when u back off its fine again.

my ideas are the first 30 secs or so of shuddering is the map, warm-up/start-up fuel enrichment and the second effect is overfuelling, i think someone has replaced the injectors with some off the zetec model.... but im not sure, i thiunk this is a common problem so i thought id ask you before i went tinkering!

cheers

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 infernii

infernii

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: fiesta lx
  • Location:

Posted 05 February 2009 - 07:12 PM

bump


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users