Jump to content


Photo

Engine Systems Warning Light


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Drich290195

Drich290195

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 05 May 2012 - 01:13 PM

Posted: Sat May 05, 2012 8:32 pm    Post subject: Engine systems warning light on
Just been dropped at the garage waiting to find out what's wrong the engine systems warning light came on and the car has no revs above 2k where the turbo kicks in. Was driving fine and then went to accelerate and the light came on and went into limp mode turn engine of for an hour resets then does the same. Any ideas the light is a cog with an exclamation mark in. It's a 1.8 tdci 56 reg


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,338 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3.5 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2015
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 05 May 2012 - 02:18 PM

Sounds like DPF

#3 Barry_

Barry_

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Name: Baz
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCI Titanium
  • Year: 2006
  • Location: Hampshire

Posted 05 May 2012 - 02:30 PM

No dpf on 1.8 mate

#4 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,338 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3.5 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2015
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 05 May 2012 - 02:35 PM

No dpf on 1.8 mate


Ok wrong guess :) sorry

#5 Drich290195

Drich290195

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 05 May 2012 - 02:40 PM

Do you reckon it's the egr won't no till Tuesday could the turbo have gone

#6 Drich290195

Drich290195

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 08 May 2012 - 10:48 AM

This is apparently a glow plug relay fault triggering limp mode does this. Lund right would it explain the rough running

#7 Drich290195

Drich290195

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 08 May 2012 - 04:24 PM

Oh well just happened again only had the car a month

#8 NorthSussex

NorthSussex

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 976 posts
  • Name: Stormin
  • Ford Model: Focus 1.8 Petrol manual
  • Year: 2009
  • Location: Greater London

Posted 08 May 2012 - 04:37 PM

Oh well just happened again only had the car a month

Did you get a warranty with the car when you bought it? If so don't worry, take it back and get it fixed for free. <_<

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users