Jump to content


Photo

Flashin Glow Plug Lamp


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 andyrk

andyrk

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCi
  • Year: 2009
  • Location: Yorkshire

Posted 19 May 2012 - 03:11 PM

I have a 2003 Focus Ghia 1.8TDCi 115 bhp,on occasion when I accelerate say in 4th gear from about 50mph to overtake,the engine seems to pick up the suddenly back off & the glow plug lamp flashes,the engine also doesn't run very smoothly at times,any ideas?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Teabags

Teabags

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 50 posts
  • Name: DB
  • Ford Model: Focus ST
  • Year: 2009
  • Location: Essex

Posted 19 May 2012 - 04:20 PM

Had same problem on wifes car we changed the accelerator pedal assembly, the sensor wears over time and it resolved the problem. The reason it flashes and loses power because the ecu gets a unusual signal from the pedal and goes into limp mode to protect the car.

#3 andyrk

andyrk

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCi
  • Year: 2009
  • Location: Yorkshire

Posted 20 May 2012 - 09:08 AM

Thanks Teabags,I've seen this on other sites, but no one I mention it to in any garages comes to that conclusion,I've had injectors & EGR valve mentioned to solve the problem

#4 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,560 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 20 May 2012 - 12:40 PM

get the fault codes read before spending money on possabilities.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users