Jump to content


Photo
- - - - -

Rear Speakers And Installing Sub


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 27 May 2012 - 05:49 AM

Ive decided to add a sub an amp to my mk7.But from searches it is not mentioned what colour the rear speker wires are.
i have the base model mk7 with only 4 speakers and have from searching the forum,think i have found the rear speaker block.I located this in the B pillar at the bottom next to the seatbelt it was wrapped up in some thin padded foam glued there doing nothing.I have attached pictures so those that have done the install no exactly if it is for the rear speaker passenger side.

Cheers.

Posted Image

Posted Image

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 27 May 2012 - 09:34 AM

Oh and forgot to mention where is everyone wiring up the remote wire to with the stock head unit?

#3 shaneus

shaneus

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: shane
  • Ford Model: fiesta zetec s 1.6 tdci
  • Year: 2011
  • Location: Gloucestershire

Posted 29 May 2012 - 12:41 PM

hello mate ive got a mk7 to and have a sub in the back bit of a pain but just find an ignition live on the connector block on the back of stereo its one of the thicker leads so to test just pop the wire for amp(remote) on one of the big wires turn ignition on then if amp light comes on u have the right wire then turn off amp shud go off =)

#4 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 30 May 2012 - 10:00 AM

Thanks for the reply shane appreciated.Where your speakers live or did you have to have ford activate them?
mine are dead no power there and ive been to to ford dealers today and they didnt have a clue what i was on about regarding the rear speakers and activating them.

#5 iNath

iNath

    ST-2 Mod

  • Super Mod
  • 3,630 posts
  • Name: Nathan
  • Ford Model: Molten Orange Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Buckinghamshire
Contributor

Posted 30 May 2012 - 12:37 PM

Did you show them the screenshot I sent you?

#6 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 31 May 2012 - 06:48 AM

I havent received a screenshot nath? just checked.

#7 iNath

iNath

    ST-2 Mod

  • Super Mod
  • 3,630 posts
  • Name: Nathan
  • Ford Model: Molten Orange Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Buckinghamshire
Contributor

Posted 31 May 2012 - 07:46 AM

Posted Image

Like I said, I cannot be certain but I believe that setting might have something to do with it.

#8 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 31 May 2012 - 09:05 AM

Awsome thanks nath your a legend. i will print this off and show them ;)

#9 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 31 May 2012 - 11:53 AM

Just regarding doing this install on my car.
After taking my stereo out useing titaniumsteves removal guide which is a pain in the bum
and is not easy to say the least,after getting the circuit tester on my wires i found my remote wire and it is not blue and is nowhere near as thick as his,mine is blue and purple and the same thickness as the speaker wires but is in exactly the same place as steves blue wire and every other wire is exactly the same other than this remote wire.I wouldnt have a clue why this is but my stereo is the basic model with no bluetooth or any other futuristic rocket propelled gadgets.Thought i would mention this just incase some of you do this mod and find out there is no blue wire there but a different colour.
So the install is done and now its a matter of ford to activate my speakers or some kind person with the hardware and software to do it.(Dont fancy flying to Aus do you nath for a day ;) )

#10 iNath

iNath

    ST-2 Mod

  • Super Mod
  • 3,630 posts
  • Name: Nathan
  • Ford Model: Molten Orange Fiesta ST-2
  • Year: 2013
  • Location: Buckinghamshire
Contributor

Posted 31 May 2012 - 12:48 PM

(Dont fancy flying to Aus do you nath for a day ;) )


I thought you'd never ask! :P Gotta tie it in with the people that want me in Norway, Italy & Portugal though!

#11 Fi.Es.Ta

Fi.Es.Ta

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 130 posts
  • Ford Model: Fiesta WS CL

Posted 01 June 2012 - 01:35 AM

Wow finally im getting somewhere with a ford dealer and who are willing to listen to me.
The charge was $75.00 for diagnostic work and they want me to print out the screenshot you posted nath so they no exactly what menu they need to look at.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users