Jump to content


Please Help!!! Car Start Probs

  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Termite111



  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: Mondeo 2ltr tdci
  • Year: 2006
  • Location: Leicestershire

Posted 13 June 2012 - 03:49 PM

Hey guys really hoping you can shed some light on my problem as my local garage has had the car 2times and doesn't know what the problem is :s

Basically my car SOMETIMES fails to start. The garage say its not the starter motor first off

First thing In the mornings it's absolutely fine but the more I use it throughout the day the worse my problem gets. First of all it ticks over for 3-4 secs before the engine firing up and after a while it won't start at all it will just keep ticking over. I have to floor the accelerator the turn in the ignition to get it going (just)
I've tried a new battery and it's the same still.

Like I say the garage don't know what it is and are guessing it could be needing a new fuel pump. But I dont want to do this when they only THINK its the pump. ( I would of thought it would struggle when running if this was the case)

Is there any filters that may need replacing

Please any info is good

Regards steve

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 stef123


    Ford Enthusiast

  • Management
  • 6,089 posts
  • Name: Stefan
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 13 June 2012 - 04:41 PM

Could possibly be a faulty crankshaft sensor, failing as it heats up.

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users