Jump to content


Show
Photo
- - - - -

Zetec S Foot Brake Pedal Travel


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 darren51274

darren51274

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Darren
  • Ford Model: fiesta zetec s
  • Year: 2010
  • Location: Essex

Posted 17 June 2012 - 05:01 PM

Hi,
Does anyone else have a problem with the foot brake having excessive pedal travel before the brakes do anything?

Brakes work fine just the amount of travel in pedal.

Any ideas?? brakes have been adjusted and inspected and all ok..

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Mikemp3

Mikemp3

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 121 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta ST 180
  • Year: 2013
  • Location: Cheshire

Posted 17 June 2012 - 06:16 PM

Hi Darren
There is another post further down with the same problem as yours. You may learn something there ?

#3 Jack7

Jack7

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 142 posts
  • Name: Jack
  • Ford Model: Fiesta TDCi Zetec S
  • Year: 2009
  • Location: Renfrewshire

Posted 17 June 2012 - 09:00 PM

Im the exact same mate, been told my brakes are fine but theres loads of travel in them :/ Dont have much confidence in them tbh when im driving!

#4 MartynS

MartynS

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 957 posts
  • Name: Martyn
  • Ford Model: Fiesta ST2
  • Year: 2013
  • Location: Hampshire

Posted 18 June 2012 - 06:58 PM

Same here, the pedal moves quite a bit before any proper braking kicks in.

#5 darren51274

darren51274

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Name: Darren
  • Ford Model: fiesta zetec s
  • Year: 2010
  • Location: Essex

Posted 18 June 2012 - 09:06 PM

Well at least its not just my car then. Makes me feel a bit better about it. Would be nice to find a cure for it though..

#6 Mark M.K

Mark M.K

    FOC Supporter

  • FOC Supporters
  • 1,467 posts
  • Ford Model: 1.6 Fiesta Titanium
  • Year: 2010
  • Location: Buckinghamshire

Posted 18 June 2012 - 09:17 PM

Mine used to be like yours untill i had the front tyres changed. The garage never said anything, but i'm 100% sure they done something because they go straight on with very little pushing. After i left the garage, first time i used the brakes and it felt like an emergency stop! But i've soon got used to it, and have had no problems since.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users