Jump to content


Show
Photo

Aux Not Letting Out Any Sound


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 jolmbagpuss

jolmbagpuss

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Joanne
  • Ford Model: Fiesta Edge
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 June 2012 - 11:40 AM

Hi I have a 2011 fiesta edge.

I have been playing my iphone and ipod through blutooth on my car stereo but my ipod touch is quite an old one so I decided to connect it through the AUX instead. Everything comes up on the screen and I can change the playlists/songs etc but for some reason I'm not getting any sound.

Can anyone help me on this one?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 143 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 June 2012 - 11:46 AM

What do you contact to on the Ipod (dock or 3.5mm socket)? And where is your playback volume on the Ipod?

When you say you can control the Ipod on the screen (of the vehicle), have you by any chance connected to USB (not AUX/3.5mm jack)? Then you need to either connect to both (with the Ford y connection), or get the latest software from http://www.ford-mobi...nnectivity.com) (which enables playback/streaming with USB connected only).

#3 jolmbagpuss

jolmbagpuss

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Joanne
  • Ford Model: Fiesta Edge
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 June 2012 - 03:40 PM

Apologies I do mean the USB port. The volume on my ipod is on the side of the ipod. I have turned it up and nothing happens.

#4 jolmbagpuss

jolmbagpuss

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Joanne
  • Ford Model: Fiesta Edge
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 28 June 2012 - 03:58 PM

I will do the update tonight and then see if that works.

#5 jolmbagpuss

jolmbagpuss

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Joanne
  • Ford Model: Fiesta Edge
  • Year: 2011
  • Location: Other / Non-UK

Posted 29 June 2012 - 03:15 PM

I went to do the download and now when I insert the USB stick, it comes up on the screen that the USB stick is empty and it's not! Am I supposed to be extracting a certain file from the download or just leaving it as it is?

Apologies as I have never done this before.

#6 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,340 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 29 June 2012 - 03:32 PM

http://www.fordowner...l__radio update

http://www.fordowner...__1#entry176732

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users