Jump to content


Photo

Automatic Headlight Sensor


  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#76 Stanko Petrič

Stanko Petrič

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 12 posts
  • Location:

Posted 18 November 2013 - 06:20 PM

Hi guys!

I'm from Slovenia and i like this forum cose it has some usefull information about moding my Ford Focus. I have 2008 1.6 Ti-VCT Ford Focus. It's a sport edition (well not Zetec S model like u have in UK.). My idea is to have a auto lights/wipers, tempomat, mybe xenon next year with arduino self leveling controler. Well that's my wish ;)

 

To the facts:

First whould like to enable the auto lights in my focus. I bought Auto switch (4M5T-13A024-CA), light/rainj sensor (3S7T-17D547-AB). I have a ELM cable and software so all should be good, but (there is allways but with Ford-s) it's not working. 

First a have looked at my auto switch wireing and i think there are all wires that i need. Picture:

IMG 20131117 125711

 

 

Then i looked at the connector for sensor in the top of the interior light. There was only one red connector and one black. So i have made a wire to the C98 connector in the PJB. Now the tricky part. The C98 connecor does not have pins so i have opend the PJB and found this:

IMG 20131118 135436
IMG 20131118 135445

 

Oky..as i found somewhere here it must be connected pin 4,11 and 12. So i have made the connection to the sensor connector:

PJB pins

 

 

Then connected the sensor to pins:

Sensor connection
 
So what am i doing wrong?
I have enabled it in ELMConfig but still not working. Eny ideas guys?


Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#77 mixmasterlooney

mixmasterlooney

    The Sexecutioner

  • FOC Supporters
  • 852 posts
  • Name: Kurt
  • Ford Model: Focus Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Surrey
Contributor

Posted 01 December 2013 - 10:55 AM

Have a read of this buddy. I have completed this mod and it has been heavily covered. I think that you are using thrme wrong wires. In this thread I include pictures of the correct connectors going into the sensors n mirror


http://www.fordowner...ghts-And-Wipers

Read from the start
Sent from my GT-I9300 using Ford OC mobile app



#78 Stanko Petrič

Stanko Petrič

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 12 posts
  • Location:

Posted 01 December 2013 - 12:30 PM

Hey!

Tnx for info. but i have checked all the wiering from sensor to PJB C98 pin 4,11,12. I have 12V on pin1 and ground in pin2 of rain sensor. I checkd that i have connection from C320 pin no. 4 to connector in PJB C103 pin 5.

As i can see from here i think it must be a autolamp relay in my version of PJB that is PJB 7M5T-14A073-BB.

There is only one issue that i'm not sure. That is in the Entire shematics PDF file i found a relay R21 Autolamp relay and it's fitted in PCB. Does this relay must be fited too?

 

My version of PJB is:

PJB 7M5T-14A073-BB

PJB 7M5T-14A073-BB


#79 Stanko Petrič

Stanko Petrič

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 12 posts
  • Location:

Posted 03 December 2013 - 08:30 PM

Or mybe the best question whuld be witch PJB must i buy to have this auto headlamp relay included?



#80 Stanko Petrič

Stanko Petrič

    Member

  • Members via FB
  • PipPip
  • 12 posts
  • Location:

Posted 07 December 2013 - 11:13 AM

Enyone ?




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users