Jump to content


Photo

Led Foot-Wells


  • Please log in to reply
103 replies to this topic

#1 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 02:47 PM

My 2 LED bulbs for the front foot-wells been delivered today..

Probably a silly question but how do I remove my current bulbs to put the new bulbs in??

Is there some way of turning power to the lights off? I can't take them out while they are on cause they are obviously hot, but then I can't get in the car and shut the door and wait for them to go off cause I got no way off seeing down there to get to them.

A quick answer would be appreciated guys so I can hurry up and put the new ones in =)

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 greggp

greggp

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 274 posts
  • Ford Model: Focus 2008 1.8 petrol Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 20 July 2012 - 03:01 PM

maybe remove the fuse? or Don't the footwell lights go off with the interior light when you put the key in ignition and turn it? On my Mk2.5 I'm sure they do!

#3 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 03:03 PM

Sit in it mate, close the doors, wait for them to go off then do it that way.

You might have to lay the chairs back to be able to bend to the right angle.

I'm 6ft2 or 3 and managed it fine in that method!

What colour did you go for?

#4 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 03:03 PM

maybe remove the fuse? or Don't the footwell lights go off with the interior light when you put the key in ignition and turn it? On my Mk2.5 I'm sure they do!


Lol I completely forgot about that mate, I'll turn the car on that should do it :)

#5 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 03:07 PM

Sit in it mate, close the doors, wait for them to go off then do it that way.

You might have to lay the chairs back to be able to bend to the right angle.

I'm 6ft2 or 3 and managed it fine in that method!

What colour did you go for?


Lol I'll try that mate, do they just unscrew or pull out or what? Went for blue, what about you?

#6 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 03:12 PM

Just pull them straight down, like a standard w5w bulb (wedge)

I've got blue in at the moment, also going to try red and clear, see what i like best.

If they don't work when you put them in, take them out and spin them round 180 degrees. Something to do with + and - of LEDS

#7 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 03:39 PM

Sit in it mate, close the doors, wait for them to go off then do it that way.

You might have to lay the chairs back to be able to bend to the right angle.

I'm 6ft2 or 3 and managed it fine in that method!

What colour did you go for?


Well that was undignifying lol.. I couldn't get low enough to see them so I kind of had my back on the seat, my waist sideways between the front seats and my feet on the parcel shelf lmao so I could get my head right in the footwell to see what I was doing.

Worked a treat though, couldn't grip the bulbs to pull em so used a folded up tissue round em and they came straight out.

Here's a photo of one in
Posted Image

Just need to wait till tonight now to get some nice night shots of em :)

I got 2 white ones as well to do my side lights but not sure if the bulbs are the right ones or good enough

#8 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 07:16 PM

Right lads, after I fitted these I drove the missus to morrisons, and the whole drive down the LEDs stayed on =S, they seem to be working ok now and go off when they supposed to, but why would they have stayed on while driving before? Any ideas?

#9 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 07:24 PM

Did you shut your car door?

#10 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 07:26 PM

Yup all car doors was definitely shut mate

#11 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 07:29 PM

Yup all car doors was definitely shut mate


Few.

Were they on 100% brightness? Or just retaining a little bit of light?

Was the inside courtesy light on too mate?

#12 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 07:40 PM

Was hard to tell cause it was day light but yeah think it was 100% brightness, nope not the courtesy light, just the new blue LEDs. Looked really strange them staying on when driving so don't know what could have caused it.

#13 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 07:42 PM

Hmm, Lenny or someone will know i reckon.

How about if you go for a drive now? Do they still stay on?

#14 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 2,985 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Mondeo Titan X Sport 2.2 175BHP
  • Year: 2008
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 20 July 2012 - 07:49 PM

Nah they fine now I think. When I drove down they stayed on, but then when I went back to the car they was off, then come on like normal when I opened the door then they went off like normal so they seem to be working ok but was obviously rather strange when they stayed on.

What bulbs have you actually got mate?

These are mine
Posted Image

Are yours the same or better?

#15 gc88

gc88

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 349 posts
  • Name: Gav
  • Ford Model: Zetec S 2.0
  • Year: 2009
  • Location: Hertfordshire

Posted 20 July 2012 - 07:54 PM

bang on them ones in blue

the red ones are 5smds

:)

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users