Jump to content


Photo

03 1.8 Tdci Engine Keeps Cutting Out.


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 aj1soad

aj1soad

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 23 July 2012 - 06:43 PM

i know this is the focus section but my transit connect has the same engine and i thought id get more help here. the problem ive got is ive just had the engine taken apart to replace a piston. now the mechanic has put it back together it doesnt run properly. it wont start on the key but it will when its jump started. once its running it will tick over all day but once you drive it a few metres it cuts out and the ignigtion light comes on. ive had it put on a computer and it came up with a fuel pressure regulator so i put a brand new one of those on and still the same. so then i thought it was the pump so i got another one of them put on and its still the same. the mechanic has had the van now for over 2 months and they dont seem bothered bout it. should i have had the van connceted back up to the computer after installing those parts to wipe any errors? or could there be another problem? thanx

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Andy 1965

Andy 1965

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec
  • Year: 2002
  • Location: Scotland

Posted 23 July 2012 - 06:48 PM

As far as I am aware, the oil cooler has a habit of failing on these vans.

#3 aj1soad

aj1soad

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Ford Model: mondeo
  • Location:

Posted 23 July 2012 - 09:27 PM

As far as I am aware, the oil cooler has a habit of failing on these vans.

would that cause the problem ive got?

#4 Andy 1965

Andy 1965

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec
  • Year: 2002
  • Location: Scotland

Posted 23 July 2012 - 09:33 PM

If it was the oil cooler, you would probably have oil in the expansion tank and generally all over the place! It might be worth checking if the timing has been set up correctly.

#5 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,550 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 24 July 2012 - 01:44 PM

check that the wiring to the cam sensor is good and secure as any damage would cause the van to stall.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users