• Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear


TINNY789456

Mondeo Zetec Tdci 2006 2.lt (130)

4 posts in this topic

Please can anyone help with a honest answer.

l have a mondeo tdci zetec euro 4.(130) the glow plug light flashes,goes into limp,(usally turn off,restart all ok) put it on diagnosicts,faults were cleared,

(ranged from P2238/-P0191) been away for 3wks.tried to start it ,engine turns but will not start.

had to remove battery to recharge on trickle over 2days,Tried to start again,engine turns but will not start,glow-plug light flash's........HELP!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

the flashing glowplug light shows any fault on the fuel side of things, so it could be any thing from a sensor to injectors / fuel pump, check the cam sensor is clean as this is a common fault for a non start, then get the codes read as this should give you an idea on what is wrong,you may have to start checking things like glowplugs through to fuel delivery,without an inspection its difficult to pinpoint exactly whats wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the flashing glowplug light shows any fault on the fuel side of things, so it could be any thing from a sensor to injectors / fuel pump, check the cam sensor is clean as this is a common fault for a non start, then get the codes read as this should give you an idea on what is wrong,you may have to start checking things like glowplugs through to fuel delivery,without an inspection its difficult to pinpoint exactly whats wrong.

Yep, the way your describing things tho mate could just be a nackered cell in battery maybe worth trying a new one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone please let me know where the cam sensor is on a 53 plate tdci 130. Thank you in advance.

George

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now