Jump to content


Photo

speedo not working


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 saralou

saralou

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: escort mk4
  • Location:

Posted 16 February 2009 - 02:49 PM

hello, i hope someone can help me!
I bought an escort mk 4 G reg 1989 yesterday but driving home the seller failed to tell me that after about 10 mins of driving the speedo drops down then jumps up and down, not good when i was on a motorway!!! Is it easy to sort out or will it cost me loads!!! thankyou sara.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 mr.c

mr.c

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 14 posts
  • Ford Model: Escort MK5
  • Location:

Posted 28 March 2009 - 08:23 PM

check the speedo cable -- it might have worn inside. that'll be the easiest and cheapest thing to try first.

if its not that check the clocks then the gearbox. but try the easiest one first ie the speedo cable!

#3 mark1316

mark1316

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 27 posts
  • Ford Model: fiesta 14 tdci
  • Location:

Posted 15 April 2009 - 09:50 AM

hello, i hope someone can help me!
I bought an escort mk 4 G reg 1989 yesterday but driving home the seller failed to tell me that after about 10 mins of driving the speedo drops down then jumps up and down, not good when i was on a motorway!!! Is it easy to sort out or will it cost me loads!!! thankyou sara.



speedo cable has snapped and its making intermitant contact and thats why the speed rises and falls or the speed drive has worn in the clocks
easy to test . repmove the clocks and pull the inside of the speed cable . if it slide out you cable is duff


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users