Jump to content


Temp Guage Showing In The Red!!!

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 markyd



  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 15 posts
  • Name: mark
  • Ford Model: FOCUS
  • Year: 2006
  • Location: Yorkshire

Posted 07 August 2012 - 12:39 PM

Was driving round today looked down and noticed my temp gauge was on red.its done this once before.car drives normal and doesnt seem to be overheating.has just had mot and service.

did a guage test and the temp guage needle didnt go back to normal postion when they spin to the left if that nakes sense.

what could be causing this??

2006 focus 1.6 petrol

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite


    Resident Loon

  • Super Mod
  • 22,319 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent

Posted 07 August 2012 - 02:07 PM

Could be a stuck thermostat, but the needle should have returned back down, if it didnt, even on the gauge test, it could have been receving odd information from the thermo, so start with that, check that its not stuck, and replace as necessary.

#3 mintalkin


    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,576 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 07 August 2012 - 05:29 PM

also check the wiring to the temp sensor that it is not earthing

#4 Stoney871


    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 19,648 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon

Posted 07 August 2012 - 05:33 PM

Check the coolant bottle lid is sealing properly.

Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users