Jump to content


Photo
- - - - -

Sat Nav Problems


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 ascowie

ascowie

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Fiesta, Flame
  • Year: 2005
  • Location: Aberdeenshire

Posted 20 August 2012 - 01:37 PM

Hello Can someone help me

I connected the sat nav up, and switched on my engine, plugged the sat nav in and there is no power getting to it,

Any ideas what could be wrong

My father said it could be the fuse, but only have my licence for 1 month I have not a clue where the fuses are.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,294 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: Non Ford at the moment
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 20 August 2012 - 04:03 PM

More info please. What satnav unit is it? Was there power to the unit before you switched the engine on? are you powering it from the 12v cigar lighter socket?

Have you tried powering something else from the same socket? If so and thats not working, then it is likely just a fuse.

#3 tunne1rat

tunne1rat

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 185 posts
  • Name: Steve
  • Ford Model: Fiesta Zetec S
  • Year: 2010
  • Location: Suffolk
Contributor

Posted 20 August 2012 - 05:49 PM

My father said it could be the fuse, but only have my licence for 1 month I have not a clue where the fuses are.


Lucky you didn't get asked any "show me where the fuses are" type questions on your test then.
Might be worth genning up on this info before you drive any further.

How is the sat nav wired? Hard wired to the car? Who installed it?

#4 kevin lancelott

kevin lancelott

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 362 posts
  • Name: kevin
  • Ford Model: Focus Titanium X 1.6 tdci
  • Year: 2013
  • Location: Flintshire

Posted 20 August 2012 - 06:43 PM

Fuses behind glove box.I blew mine a while back and only knew when I plugged my sat nav in.

#5 ascowie

ascowie

    Newbie

  • Budding Enthusiast
  • Pip
  • 9 posts
  • Name: Andy
  • Ford Model: Fiesta, Flame
  • Year: 2005
  • Location: Aberdeenshire

Posted 22 August 2012 - 07:33 AM

Got it sorted, there is 2 fuses on the board for the cigerette lighter

Thanks


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users