Jump to content


Show
Photo

Strange Clutch Slip?

clutch slip

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 BorisTheBuilder

BorisTheBuilder

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0 TDCI Ghia (130bhp)
  • Year: 2003
  • Location: Cambridgeshire

Posted 29 August 2012 - 07:04 PM

Hi all.

I've got a few problems with my motor, but what's bugging me most is the clutch.

it feels fine on the pedal. biting point is about half way down. it pulls away and drives lovely... but at around 3400~3500rpm the clutch slips.
if i depress the clutch and let the revs drop to idle, the clutch slip stops and its fine until the revs go back up .

i also have the flashing glowplug light of doom! :(

thanks.



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 oilburner79

oilburner79

    Feet Under The Table

  • Members via Twitter
  • PipPipPipPip
  • 109 posts
  • Name: darren
  • Ford Model: Focus Zetec Collection
  • Year: 2000
  • Location: Warwickshire

Posted 29 August 2012 - 07:33 PM

It sounds like your clutch is goosed time for a new one!

#3 BorisTheBuilder

BorisTheBuilder

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 6 posts
  • Ford Model: Mondeo 2.0 TDCI Ghia (130bhp)
  • Year: 2003
  • Location: Cambridgeshire

Posted 29 August 2012 - 09:49 PM

that's what i thought... but I've just read about identical faults on another post and i think its going into limp mode?




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: clutch, slip

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users