Jump to content


Photo

Focus 2001 Blower Switch &central Locking


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Tipp

Tipp

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 2001
  • Location: Torfaen

Posted 31 August 2012 - 09:28 PM

The blower will not work on setting 4, I have replaced switch with new and still only works on 4. Not sure if connected but central locking not working, tried re-setting key fob but will not even lock centrally by using manual key. Really stumped now, are the issues connected, any help really appreciated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 oilburner79

oilburner79

    Feet Under The Table

  • Members via Twitter
  • PipPipPipPip
  • 109 posts
  • Name: darren
  • Ford Model: Focus Zetec Collection
  • Year: 2000
  • Location: Warwickshire

Posted 31 August 2012 - 10:00 PM

Try replacing the blower resistor pack

#3 Tipp

Tipp

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 2001
  • Location: Torfaen

Posted 31 August 2012 - 10:03 PM

Thanks, do you know if the central locking issue could be caused by an issue with the resistor.

#4 coli

coli

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 22 posts
  • Ford Model: suzuki
  • Year: 2011
  • Location: Bedfordshire

Posted 01 September 2012 - 07:19 AM

probably the central locking fuse the lone fuse is located in the middle of the fuse box on the back of it you have to remove the fuse box turn it round and you will see it.the heater resistor and the fuse are not connected.

#5 MrRedman

MrRedman

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 91 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: focus 2002
  • Year: 2002
  • Location: Lancashire

Posted 01 September 2012 - 06:27 PM

lubricate the fan on the heater otherwise the resister may blow again as happened to me at £15 a time not good!

#6 Tipp

Tipp

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 2001
  • Location: Torfaen

Posted 01 September 2012 - 07:02 PM

Sorry I have just realised I said in my previous info that the blower only works on setting 4, the blower works fine on settings 1,2 & 3 but when on 4 the fan stops, I have replaced the switch and no difference.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users