Jump to content


Show
Photo

Reversing Sensors Not Working?

Parking reversing sensors

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 RIK 1970

RIK 1970

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCI Titanium
  • Location: Dorset

Posted 13 September 2012 - 03:37 PM

I have a 2009 Ford Focus 1.6 TDCI Titanium and the reversing sensors have stopped making any sound. The reversing light is working and the sensors seem to be making a clicking sound when i listen to them so i guess they are working. Does the system need to be reset or is there something else wrong. Any help would be greatly appretiated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,099 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 13 September 2012 - 06:53 PM

You could try and unplug it , should be in the boot right hand side behind the panel , failing that un-plugging each sensor at a time to test.

#3 RIK 1970

RIK 1970

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCI Titanium
  • Location: Dorset

Posted 13 September 2012 - 09:00 PM

Thanks i will try that and see what happens. Does anyone know where the sound comes from is it the stereo just thought could there be a loose connection at the head unit?

#4 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,711 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 13 September 2012 - 09:12 PM

It's usually a small speaker connected to the reversing unit by a wire.

#5 RIK 1970

RIK 1970

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCI Titanium
  • Location: Dorset

Posted 14 September 2012 - 08:35 PM

Thanks found the speaker turns out the wire had become disconnected all working now.

#6 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,711 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 14 September 2012 - 09:04 PM

Good result.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users