Ford Owners Club - Ford Forums Messages

Club Announcements

Discounted Car Insurance: Owners Club insurance could save you money on your car insurance. Get a quote

Review your Ford: Help others when it comes to buying a car like yours and review your Ford now

Ford Car Parts: View All ford car parts by category. Look for Ford Car Parts now!

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
WiseOldPaladin

Alternator / Battery Problem, Confused!!

1 post in this topic

My battery is not getting any charge from the alternator.

When I test the voltage at the alternator my meter is showing 19V. I know that is too high and that the alternator needs replacing.

But what is confusing me is that when the motor is running (having jumped it from another car) checking power at the battery is not showing anything like that voltage (9V max soon after , surely if the alternator is thowing out that much power, it should be going into the battery, (of course that'd kill the battery)

Has anyone come across this before?

It may be relevent that the starter motor packed up a few weeks ago and has been replaced.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0