Jump to content


Photo

Mondeo 1.8 Petrol Mk3


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Maureen36

Maureen36

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: 51 MK3 Mondeo 1.8
  • Location: Down

Posted 15 September 2012 - 06:41 PM

Just new here and looking for advice on a 2nd hand car i've bought a week ago. Looked on google and came across this place. So here go's!! .

temperature guage just stays in the middle or just below it. Is this normal as i've not seen it move past that position in the week ive had car. Not done much driving in it apart from school rum/shops. it seems to get up to that middle posistion very quickly and stay there. Is everything OK!??

^ edit^
just want to add that the heater is on low setting for cold air and has been since driving car just thought i'd mention this incase it was relevant.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 ppeter7

ppeter7

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: mondeo 1.8/ mondeo 2.0 zetec
  • Year: 2001
  • Location: Devon

Posted 16 September 2012 - 08:12 AM

yea its fine pretty standard for a mondeo mines the same so dont worry

#3 Maureen36

Maureen36

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Ford Model: 51 MK3 Mondeo 1.8
  • Location: Down

Posted 18 September 2012 - 05:34 PM

OK thanks for that. Ive been reading around on here and if i have a heater that doesnt seem to get dead hot, does that mean i'm looking at a new heater matrix. It gets warm but not dead hot..

#4 ppeter7

ppeter7

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 328 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: mondeo 1.8/ mondeo 2.0 zetec
  • Year: 2001
  • Location: Devon

Posted 19 September 2012 - 04:24 PM

you mean the hot air?? try flushing the system see if matrix aint blocked,check pollen filter behind scuttle panel not clogged.is there a air lock..dose the temp drop if ur on open road if so then thats ur thermostate there renowed to break on 1 of the clips so its at a angle hence not warming up even though it says norm temp.regards pete


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users