Jump to content


Show
Photo

Aftermarket Head Unit Fit


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Jason 'Tweek' Batty

Jason 'Tweek' Batty

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Lancashire

Posted 28 September 2012 - 07:57 AM

Finally got a new head unit, after many problems with the used one I bought, and fitted it last night. Did not take me long to do and I think it looks great. Here is a few pic's of the process.

Start

Posted Image

Take off the centre console trim

Posted Image

Take out 6 torx screws and the facia pop's off

Posted Image

The ford unit had a further 4 torx screws to remove

Posted Image

All removed

Posted Image

New double din cage fitted.

Posted Image

Head unit slotted in no problem, used new wire harness and works nicely. Loverly feel to the touch screen and has ipod connection.


Posted Image

Enjoyed doing this.....now got to find something else to do.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,475 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 28 September 2012 - 08:01 AM

Nice job and it looks so much better than the standard unit. What make is it?

#3 Jason 'Tweek' Batty

Jason 'Tweek' Batty

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Lancashire

Posted 28 September 2012 - 05:46 PM

Nice job and it looks so much better than the standard unit. What make is it?


Thanks, its a Kenwood.

#4 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,401 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 28 September 2012 - 06:13 PM

Looks good mate how much it cost you? I'm getting a pioneer soon.

Has your faulty used one been resolved yet?

#5 Jason 'Tweek' Batty

Jason 'Tweek' Batty

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Lancashire

Posted 28 September 2012 - 09:16 PM

Looks good mate how much it cost you? I'm getting a pioneer soon.

Has your faulty used one been resolved yet?


Thanks, nope, looks like I have been left with an £80 brick.

#6 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,401 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 29 September 2012 - 02:41 AM

The mods not helping you out at all?

#7 Jason 'Tweek' Batty

Jason 'Tweek' Batty

    Settling In Well

  • Members via FB
  • PipPipPip
  • 99 posts
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2008
  • Location: Lancashire

Posted 29 September 2012 - 07:54 AM

No, because I have had it "repaired". Like I said, left with an £80 lump.

#8 Sticky45

Sticky45

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 30 posts
  • Ford Model: focus
  • Location: Hampshire

Posted 01 February 2013 - 07:17 PM

Excuse me for reviving the thread but did you have to buy a surround to fill the curved edges. After realising that my unit doesn't play mp3 discs I was considering a new 2 din unit but couldn't figure out how it would fill the original space

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users