Jump to content


Photo

Fault Code Help Please


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 trev16185

trev16185

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: mondeo mk3 2.0 tdci euro 4 130 bhp
  • Year: 2005
  • Location: Londonderry

Posted 06 October 2012 - 01:54 PM

Hi I have 2 fault codes which keep re appearing and it's drivin me mad..

Codes are p0405 and p0401

P0405 says exhaust gas recirculation sensor A circuit low

And P0401 says exhaust gas recirculation flow insufficient detected

I've have these cleared a few times only to keep reappearing have also tried cleaning my egr which didn't work and also tried a new egr valve which also didn't work..

Any help guys would be great I don't now much about the fords but its driving me mad.. By the way cars a 05 mondeo 2.0 tdci 130 bhp euro 4

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 ppeter7

ppeter7

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 338 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: mondeo 1.8/ mondeo 2.0 zetec
  • Year: 2001
  • Location: Devon

Posted 07 October 2012 - 08:31 AM

have you tried the inlet manifold clearing that out mate

#3 trev16185

trev16185

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: mondeo mk3 2.0 tdci euro 4 130 bhp
  • Year: 2005
  • Location: Londonderry

Posted 07 October 2012 - 09:19 AM

i havent but after a bit of research this morning i was thinking of doing that as in my head thought maybe valve is operating correctly but if manifold is clogged up the flow of air may not be suffient in turn puttin on the engine light..might try taking it off later today...have you ever done this before?

#4 ppeter7

ppeter7

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 338 posts
  • Name: peter
  • Ford Model: mondeo 1.8/ mondeo 2.0 zetec
  • Year: 2001
  • Location: Devon

Posted 07 October 2012 - 10:29 AM

i havent but others have and seems easy job to do mate

#5 trev16185

trev16185

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 25 posts
  • Ford Model: mondeo mk3 2.0 tdci euro 4 130 bhp
  • Year: 2005
  • Location: Londonderry

Posted 07 October 2012 - 11:54 AM

I'll try that when I get a chance Sony do it any harm.. Maybe also worth mentioning I have a code p1000 as well.. Would it be possible that this p1000 code is stopping the light form turning off as egr maybe hasn't done a full drive cycle as ford talk about...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users