AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


sssnakeuk2001

Speedometer Not Working

3 posts in this topic

Hi all, I hope someone can help. My wife started the car today and the speedo was not giving her speed and the milage is just showing --------. Has any one else had this problem. I have checked every fuse in the car and they are all fine. I don't have any books etc for car as I bought it from the market and got nothing other than a key with it.

I am totally useless with cars( I can change wheels, bulbs etc but thats as far as it goes.

I just dont want to be ripped off from a garage if this is an easy fix.

Please help,

Stephen

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

It can be one of two things, either condensation on the back of the speedo panel or misreading from an ABS sensor (if your car has ABS).

First off i'd try giving the back of the speedo panel a shot of WD40 or silicone spray to remove any condensation and put it somewhere to dry for 24 hours before using (airing cupboard etc.)

If that doesn't help then i think you'll have to have the ABS looked at for damaged wiring or a damaged sensor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Stoney for super quick reply. How do I get to back of speedo and can speedo be removed as I could bring it into house. to let it dry.

Hope you can help with this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now