Jump to content


Photo

Interior Light


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 23 October 2012 - 08:04 PM

Hello guys new to this and this is my first post which is probaly the easiest fix but thats why were on this site haha

Anyways iv got a mk2.5 59 3DR focus and the interior light in the cieling panel was playing up earlier and wouldnt turn on when the doors were all closed and now after taking the lens off and looking to see if anything was wrong i.e bulbs need replacing there is only one bulb and since i put the lens back on the light constantly stays on whilst the doors are closed when the switch is in the button down postion as ifi want them on and when its in like the neutral position so the light comes on when the doors are open so little bit confused ???

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 DaveRushton

DaveRushton

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 100 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus Titanium X TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Buckinghamshire

Posted 23 October 2012 - 08:13 PM

Maybe you have knocked something out? Take it back down and re-seat it!

#3 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 23 October 2012 - 08:38 PM

Ill try that in morning but already took it down after i noticed it but it was going dark

Cheers

#4 Haz93

Haz93

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 453 posts
  • Name: Harrison
  • Ford Model: Audi A5 Cabriolet + Mini Cooper
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire
Contributor

Posted 23 October 2012 - 08:44 PM

Hi mate, welcome to the forum :)

If you are still having this problem tomorrow when you have had chance to look, you could upload a photo of which interior light unit you have. Do you mean the front one or the one above the rear seats?? (not sure if your 3 door will have the rear one but that's the only one on my car with just one bulb in it.

I may be a bit more use then :P

#5 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 23 October 2012 - 08:47 PM

@haz93

Its the front one right above the gear stick but i originally thort it may be the bulb/bulbs but like a say when iv took the lens off its only got the one bulb :S

#6 Haz93

Haz93

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 453 posts
  • Name: Harrison
  • Ford Model: Audi A5 Cabriolet + Mini Cooper
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire
Contributor

Posted 23 October 2012 - 09:01 PM

Sounds a bit strange, mine looks like this:

IMG_0514.JPG

Maybe its been fitted by a previous owner to produce more light from a single bulb :S Not sure though. I can't understand why it would play up though. so you saying when its in "door open" mode it stays on constantly? even after the car is locked?

#7 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 23 October 2012 - 09:15 PM

No when the doors are closed but the button is not pressed on either side so wen the doors are closed the light should be off but when doors are open it should go on but when the doors are closed the light is on even tho it isnt pressed in to be on if that makes any sense itll probs be easier if i was to take a pic in mornin showin the switch and the light.

#8 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,133 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 October 2012 - 09:24 PM

Sounds like you got the wires crossed somehow.

#9 DaveRushton

DaveRushton

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 100 posts
  • Name: David
  • Ford Model: Focus Titanium X TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Buckinghamshire

Posted 23 October 2012 - 09:26 PM

Light only dims when you lock it doesnt it?

#10 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 18,133 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 23 October 2012 - 09:32 PM

The light should always fade out when it switches off.

#11 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 23 October 2012 - 09:37 PM

Lightbonly goes off when i put the switch in off so it never comes on :S

#12 Haz93

Haz93

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 453 posts
  • Name: Harrison
  • Ford Model: Audi A5 Cabriolet + Mini Cooper
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire
Contributor

Posted 23 October 2012 - 09:55 PM

The light should go off when locking, also after about 2 mins after ignition off if the car is not locked. it does sound like you have the wiring the wrong way round, although this would be hard as the two connectors are different shapes.

You could take the light unit out to check the wiring, only need a flat screwdriver and a few seconds. see my guide to help remove the light unit.

http://www.fordowner...-fiesta-mondeo/

There should be two different connectors, one will have two wires and the other has just one. make sure these are attached firmly and there is no damage to the wiring

#13 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 24 October 2012 - 09:45 AM

This is what it was like this morning after the doors had been closed for a few minutes




#14 Big_dom91

Big_dom91

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 273 posts
  • Name: Dominic
  • Ford Model: Focus
  • Year: 2009
  • Location: Other / Non-UK

Posted 24 October 2012 - 09:51 AM

Look like an idiot now aswell iv took photos of the problem but dont no how to upload them on this thread any help plz im using a mobile aswell ?

#15 Haz93

Haz93

    Serial Poster

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 453 posts
  • Name: Harrison
  • Ford Model: Audi A5 Cabriolet + Mini Cooper
  • Year: 2009
  • Location: Warwickshire
Contributor

Posted 24 October 2012 - 10:12 AM

I don't think you can upload via a mobile. Best way is on a pc through the 'more reply options' section. You can try using the 'use full version' button at the bottom if you do t have access to a pc

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users