Jump to content


Photo

6000 Cd Avc Function Lost After Car Battery Change


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 highnoon1966

highnoon1966

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Fiesta mk6.5 1.6TDCI Zetec Climate
  • Year: 2008
  • Location: Northamptonshire

Posted 09 November 2012 - 05:06 PM

Sorry if this has been covered before but I've just swapped the main car battery in my 2003 Mondeo and after checking the settings on the 6000 cd player after fitting the new battery I noticed the AVC function has disappeared from the menu options. It was there before I disconnected the old battery. Has anyone else ever had this happen, any ideas on why it's gone and how to get it back would be appreciated.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 highnoon1966

highnoon1966

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Fiesta mk6.5 1.6TDCI Zetec Climate
  • Year: 2008
  • Location: Northamptonshire

Posted 10 November 2012 - 01:15 PM

Been out for a drive and it's all come back, very strange.

#3 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 17,789 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: 2015 Focus ST3 250BHP
  • Year: 2015
  • Location: Devon
Contributor

Posted 10 November 2012 - 05:05 PM

It may have been that the radio needed to re-detect the avc sensor before it would display the setting again.


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users