Jump to content


Photo

Reverse Parking Sensors Error Beeps?


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 GavChap

GavChap

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 37 posts
  • Name: Gavin
  • Ford Model: Focus 1.6 Zetec
  • Year: 2005
  • Location: Hertfordshire

Posted 13 November 2012 - 01:25 PM

When I stick my car into reverse, the reverse sensors come on but just do one long beep of about 0.5 seconds, then two very short beeps, and it carries on this way, it no longer senses things.

Anyone know where I can get the manual for it so I can find out the problem? I believe it may be one of the sensors, which sounds expensive if I had to get it from ford.

The sensors are the ford dealer fit XVision XP340R if that helps.

If it'll cost loads to fix then I might just disconnect the system temporarily and buy one of the cheap ones online.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,553 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 13 November 2012 - 03:56 PM

try unplugging the sensors one at a time, this will tell you if its a dodgy sensor,there are plenty of places that sell x vision systems even ebay,or as you say you could put a complete new system in, the kits are not expensive nowadays, this company say that they sell the replacement parts if needed.
http://www.caraccess...rs-xvision.html


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users