• Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Alex Clark

Ford Fiesta Zetec Auto. Esp Problem

4 posts in this topic

Hello everyvone, ...

Sorry if this question has been posted before, but cannot find.

Im owner of Ford Fiesta Zetec 1.4 automatic, ( late 2009 ) . I am new to cars.. so not very good with all instruments.

I am concered that my ESP light indicator does not show when put the ignition ON ?

However reading the instruction manual, it says if the indicator does not illuminate when the ignition is switched on or if it stays illuminated whilst driving, it indicates a

malfunction.

Can you advise if there is a valid reason for this? The car is under guarantee, I should claim for that ?

Also my partner has a Ford Mondeo Zetec 1.8 ( late 2004 ) and appear same of my, the light no show when the ignition is switched on,

It cant be coincidence both have fail the ESP. ?

There is not switch off of ESP available for that models.

Please can anyobe help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Are you sure you have esp?

Search the web for 'etis ford' and enter your registration or vin which will give you the specifications your cars were built to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You don't have ESP, it only became standard on the Fiesta's in 2010.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Stone, Hi Inah:

Thank you for your fast answer, has been checked as describe Stone, on FordEtis , and no appear ESP listed, then Stone comfirm that.

got big confusion, because the brochure say ESP come std on Zetec version, but maybe the bruchure is 2010. and not 2009 as told me.

Then problem sorted out.. thanks again

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now