Jump to content


Show
Photo

More Woes, But A Strange One ???


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#16 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 05 December 2012 - 12:52 AM

Hi Andy, thanks for the reply, thought I was all alone with this. It seems to have fixed itself like yours for now. I did notice something else though while it was happening.... With the heaters on full, if I revved the engine, the speed of the heater fan seemed to pick up with the revs ??? Then when it fixed itself it no longer did it, strange but true lol.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#17 Andyr16

Andyr16

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 16 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCi Zetec (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 05 December 2012 - 12:58 AM

Funny you should say that, for me the flicking between options on the panel got fatser or slower depending on whether I was going faster or slower, drove me mad for days when it was doing it, only ever happened when it's felt damp and cold in the car, like after a heavy dew overnight....

#18 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 05 December 2012 - 01:08 AM

Well is certainly has been cold, wet and damp the last few weeks. Just had to replace the battery as the first cold snap killed it off lol. At least our cars keep us busy haha.

#19 Andyr16

Andyr16

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 16 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCi Zetec (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 05 December 2012 - 07:02 AM

At least our cars keep us busy haha.


Hahaha yep, they certainly do, and out of pocket....

#20 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 05 December 2012 - 05:19 PM

Ok, its back again, and driving me bonkers. If I got some switch cleaner, were would I be spraying it,,,, ? Would I be better to remove the stalk itself ? Here's a clip, someone help before my OCD ruins christmas lol.



100%

100%

#21 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,406 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 05 December 2012 - 07:04 PM

So that I don't have to have a big usb sticking out the front of my head unit, or have the ipod wire dangling, i went for one of these tiny things

http://www.ebay.co.u...984.m1497.l2649

works a treat

so i'm really not fussed about not having a rear input now :)

#22 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 05 December 2012 - 07:30 PM

So that I don't have to have a big usb sticking out the front of my head unit, or have the ipod wire dangling, i went for one of these tiny things

http://www.ebay.co.u...984.m1497.l2649

works a treat

so i'm really not fussed about not having a rear input now :)


LOL,,,, nice and discreet :rolleyes:

#23 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 06 December 2012 - 04:50 PM

UPDATE,,, ok,so put the volt meter on the car today, engine off 12.3v,, quite normal. Engine on all ancillarys switched OFF, 14.4V, also normal. But engine on and everything switched on ie, heaters, lights, front screen etc etc, showing as low as 11.3v and that's not right. Auto elecs near mine confirmed alternator is dead. So here we go again, New alternator, just hope this is also the reason for the erratic computer problem...

#24 Andyr16

Andyr16

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 16 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCi Zetec (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 07 December 2012 - 09:55 AM

Mine's be running okay on the alternator, not had the crazy display for a while, but doesn't seem connected on mine, but you never know, you might be lucky in being unlucky and it's the alternator afterall, hasn't lasted long though, when I had to replace the alternator on my old Mk1 it'd done 10yrs service, though it was a pig to replace....

#25 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 910 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 07 December 2012 - 05:13 PM

A pig to replace !!!!! Understatement of the year for a mk2. I'm am absolutely flabbergasted at the amount of space you DON'T have to work in. Dam Haynes manual is wrong too, says remove the '4' bolts holding the air con compressor... Removed 3, spent an hour on my back in the freezing cold cursing myself coz I couldn't find the 4th,,,, only turns out there is only 3 grrr, then the actual bolts holding the alternator in, bottom one not to bad, but the top one OMG, Hand in a position I didn't think humanly possible, and you get about 20mm to work the spanner, and on a bolt that long, it took a loooooooong time to get off. Had to call it a day due to an appointment, shall resume services tomorrow. Safely say I won't be offering my services if someone asks me if i fancy fitting another lol. Rant over, horrible horrible nasty man whoever designed this engine layout.

#26 Andyr16

Andyr16

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 16 posts
  • Ford Model: Focus 1.6 TDCi Zetec (Climate)
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 07 December 2012 - 05:49 PM

Sounds exactly the same as the Mk1 then, top bolt was long and an absolute pig on that too

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users