Jump to content


Show
Photo
- - - - -

2009 Mk7 Fiesta 1.6Tdci Zetec S Problems??


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 beatty36

beatty36

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Ford Model: Fiesta Zetec S 1.6TDCi

Posted 11 December 2012 - 07:05 PM

Hi,

Ive noticed that my car is quite noisy when starting from cold, rattley ect, also shakes a good bit when stopped at lights for example, it has only started shaking at the lights since its last service, i took it back to them and they said its just the way the car is......but its not because it wasnt like that before being serviced,

any ideas?


Many thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Steve

Steve

    Administrator

  • Admin
  • 4,934 posts
  • Ford Model: Kugy
  • Location: Dorset
Contributor

Posted 12 December 2012 - 02:02 PM

Hi mate

I had a similar thing once when i took a diesel car to the dealers and it came back worse, lost its torque band. But i will say it is normal for a diesel to vibrate when its very cold. Well it is with diesels i have owned

I am not sure what to suggest. I know this may sound silly but was the weather warmer before you had it serviced?

#3 DieselPig

DieselPig

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 268 posts
  • Ford Model: Fiesta Zetec 1.6 TDCi
  • Year: 2011
  • Location: Gloucestershire

Posted 12 December 2012 - 04:37 PM

Was it serviced at a Ford dealer or independant?

It should not shake even if it's cold, any diesel will rattle more when it's cold.

#4 beatty36

beatty36

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 252 posts
  • Ford Model: Fiesta Zetec S 1.6TDCi

Posted 17 December 2012 - 04:06 PM

Hi mate

I had a similar thing once when i took a diesel car to the dealers and it came back worse, lost its torque band. But i will say it is normal for a diesel to vibrate when its very cold. Well it is with diesels i have owned

I am not sure what to suggest. I know this may sound silly but was the weather warmer before you had it serviced?


Yeah sounds like the same problem, yeah thats what i thought, like the cold weather takes its toll on all cars across the board but i dunno, just makes me feel s@£t about the car ya know :/ yeah it was serviced in july/august and by my dads friend who owns a local mechanics, big service, new pads, discs oil filters fuel filters pollen and so on :s

as for the squeaking problem, i thought it was the fan belt, and when i spray wd40 on it it solves the problem for 30 sec's tops then its back to normal, not really noticable unless your listening for it but none the less i dont like the car running anything than 100% :s but i asked a friend last night and he seems to think it could be the bearing away on the fan belt tensioner? would this sound right?
\

thanks for the replies :)


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users