Jump to content


Show
Photo

Focus Diesel Sudden Power Loss Then Stall


  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#16 TDCiST

TDCiST

    No Smoke No Poke... Unless you have a DPF!

  • Moderator
  • 1,681 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Ford Focus Zetec S 1.6 TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Hertfordshire
Contributor

Posted 18 January 2013 - 06:49 PM

^^ as above... if so this is normal.. it turns off after a few mins.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#17 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 07:12 PM

Yes the light in the green display never ever turns off. :-(

#18 TDCiST

TDCiST

    No Smoke No Poke... Unless you have a DPF!

  • Moderator
  • 1,681 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Ford Focus Zetec S 1.6 TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Hertfordshire
Contributor

Posted 18 January 2013 - 07:45 PM

could you post a picture so we're all singing from the same hymn sheet as it were!! lol

#19 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 08:57 PM

http://flic.kr/p/dMGAdWThis one is showing the display still lit up some 6 hours after locking the car. I did not do anything to make it light up such as unlocking etc. I took it through the window. http://flic.kr/p/dMB2zV The second pic is just to show you the display in better light. :-) Never uploaded pics before so hope this works.....

#20 TDCiST

TDCiST

    No Smoke No Poke... Unless you have a DPF!

  • Moderator
  • 1,681 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Ford Focus Zetec S 1.6 TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Hertfordshire
Contributor

Posted 18 January 2013 - 08:58 PM

hopefully someone with that style dash will be along to help soon... I have the later dash and my red display stays on for a while then fades off...

#21 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 09:05 PM

image.jpeg This shows described display... image (2).jpeg This is the one showing the display still lit despite being locked for 6 hours+ (car was not unlocked to take photo, taken through window) Hope this one is better than the URL versions above

#22 TDCiST

TDCiST

    No Smoke No Poke... Unless you have a DPF!

  • Moderator
  • 1,681 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Ford Focus Zetec S 1.6 TDCi
  • Year: 2010
  • Location: Hertfordshire
Contributor

Posted 18 January 2013 - 09:06 PM

perfect mate!

#23 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 09:08 PM

perfect mate!

Didn't realise that you could upload directly lol. A lot of forums make you link to photos. Thanks for your help so far....

#24 martyntdci

martyntdci

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,492 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: focus titanium x/comms/sports pack
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 18 January 2013 - 10:05 PM

as i was curious earlier, im not able to help as i have the same as dave, a red/orange light but it does go off after 10 mins or so...... il have a read on the net and see what i can find out for ya....

#25 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 10:25 PM

as i was curious earlier, im not able to help as i have the same as dave, a red/orange light but it does go off after 10 mins or so...... il have a read on the net and see what i can find out for ya....

. Thank you.

#26 martyntdci

martyntdci

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,492 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: focus titanium x/comms/sports pack
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 18 January 2013 - 10:47 PM

have you tried double locking the doors???? do any other lights stay on? try wiggling the key in the ignition????

#27 martyntdci

martyntdci

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,492 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: focus titanium x/comms/sports pack
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 18 January 2013 - 10:58 PM

somebody has changed the battery, and it stopped..... check if ur batt is calcium..... some body else has had the same problem, and they changed the headunit and it stopped...another changed to indicator/light stalk and it stopped ... but it should go off after 15 mins max..... to be honest, to me just sounds like a dodgy wire some where...... could be wrong tho

#28 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 18 January 2013 - 11:22 PM

I thought battery at first and replaced it with a better one. Didn't make any difference. Had a bit of an odd thing that seems to be repeatable. If I have the engine running and turn off and take out the key without locking it switches off after about 10 mins. Lock the doors and it then comes on again permanently once more. :-(

#29 martyntdci

martyntdci

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 1,492 posts
  • Name: martin
  • Ford Model: focus titanium x/comms/sports pack
  • Year: 2008
  • Location: Staffordshire

Posted 18 January 2013 - 11:34 PM

sounds like you might have a dodgy wire somewhere then...... so let me get this right, it works as it should untill you central lock the doors???? do you use key? try using the key? dont know if these will do anything but worth a try i suppose

#30 bprecey

bprecey

    Member

  • Budding Enthusiast
  • PipPip
  • 24 posts
  • Ford Model: Focus Zetec TDCI
  • Location: Hampshire

Posted 20 January 2013 - 12:41 PM

Thanks for the help so far. Tried locking with the key in the door and / or the remote. No difference. If I don't bother to lock it, it works as it should.

Not sure if it's related But if I unlock the car and then don't open any doors the Car will lock itself again as I suspect it should. The only thing is, if the car locks itself, the alarm will go off guaranteed. Perhaps these two things may be related?

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users