Jump to content


Show
Photo

Galaxy 130Bhp 04 Ghia Wiper Motor (Front) Wont Work


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 deanom245

deanom245

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: galaxy 130bhp ghia
  • Location: Suffolk

Posted 17 January 2013 - 05:12 PM

Hi all im new here,i have a galaxy o4 130bhp ghia.Its been a fantastic car till yesterday,the front wipers wont work at all as neither will the washer motor.Ive checked all the fuses and they all seem fine.I then thought the motor could have seized up so ive stripped the relevant parts out and removed the motor and arms all in one.After puttin a spanner on the centre nut the motor and arms all seem fine and work as they should.Im now scratchin my head and wondering what next as it definately seems to be a power issue as the wipers or washers wont work,but the rear one still works as it should.Can anyone advise me if there is a relay or relays for the wiper motor please many thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,487 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 17 January 2013 - 06:54 PM

Hi, Welcome to the forum.
There are seperate relays for the front and rear wipers.
They are usually mounted on the internal fuse board.
I recommend activating the front and rear wipers in turn and listening to the relays to see if they activate.
As a test you can swap the relays over and see if the rear one works the front motor.

#3 deanom245

deanom245

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Ford Model: galaxy 130bhp ghia
  • Location: Suffolk

Posted 17 January 2013 - 09:02 PM

Hi stoney and thanks for the reply but do you no which relays and where they exactly are please cheers dean

#4 gregers

gregers

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 542 posts
  • Name: greg
  • Ford Model: smax titainium
  • Year: 2008
  • Location: Sussex

Posted 17 January 2013 - 11:55 PM

ask here,
www.fordmpv.com
or
www.fordgalaxy.org.uk


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users