Jump to content


Photo

Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1)

through pipe

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 curlykevs

curlykevs

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: kev
  • Ford Model: ka
  • Year: 2001
  • Location: Berkshire

Posted 25 January 2013 - 03:42 PM

i have removed my cat and ran a thriugh pipe but mil light slill on with 0420 catalyst system efficiency below threshold (bank 1) why i tam i getting this code when dont have a cat thanks x reg 1.6

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...



Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,543 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 25 January 2013 - 05:09 PM

the cat will have pre and post lambarda sensors to measure that the cat is doing its job,with the cat removed the sensors detect this hence the code,also removing the cat is now an MOT fail.

#3 curlykevs

curlykevs

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: kev
  • Ford Model: ka
  • Year: 2001
  • Location: Berkshire

Posted 25 January 2013 - 05:22 PM

thanks i thought getting rid of cat would get rid of code new cat it is then

#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,892 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 25 January 2013 - 07:34 PM

sadly it doesnt work that way however it can be any one of the sensors also thats faulty or both and not the cat


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users