• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save


Sign in to follow this  
Followers 0
Tom Lee

ford escort 1.6 16v LX m reg

2 posts in this topic

ok long story short

water pump failure led the car to overheat and blew a gasket. Changed the water pump, gave it new cam belt kit, new head gasket, head skimmed, all values changed and was running fine for a few weeks until it started to lose power occasionally.

It still starts BUT when it hovers at 1000 rpm in first gear the whole car shakes something awful, rev it to 2000 rpm its fine, but at 3000 rpm (still in first) it makes a metallic grinding noise then goes to cut out and die

anyone know any reasons about what the problem could be???

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

first thing to do is get a compresion check done, it could be a problem with a valve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0