Jump to content


Show
Photo

Mk1 Mpg Dash Display


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 pod8

pod8

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: David
  • Ford Model: MK1 Focus
  • Year: 2002
  • Location: London

Posted 06 March 2013 - 01:50 AM

Hi there guys, I have a MK1 Focus and I want to be able to read my current mpg. Is there a way to show this on the computer?

 

Currently my computer shows my overall mileage at the bottom and above that its some other number e.g. xxx.x (x being a number, e.g. 324.1). I thought that was the mpg but shouldnt it be displayed as xx.x?

 

Anyways, let me know. Cheers :)



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 06 March 2013 - 05:37 AM

Thats the total miles travelled below that the mileage not the mpg the mk1 does not have mpg on the computer or current mpg im afraid

#3 stef123

stef123

    Ford Enthusiast

  • Management
  • 4,920 posts
  • Name: Stef
  • Ford Model: Mondeo ST TDCI
  • Year: 2006
  • Location: Scotland
Contributor

Posted 06 March 2013 - 09:22 AM

It is possible to fit the computer to the mk1 but you need to check if the wrong is there. Pull out the centre dash vents and have a look for the plug. The computer sits on the triangle shape bit to the left of the dials.

#4 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 06 March 2013 - 09:32 AM

http://www.ebay.co.u...=item232899bc68

 

thats what you need if the wires there im sure the earliest ones didnt but you never know



#5 mjt

mjt

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 360 posts
  • Ford Model: 03 Focus Mk1.5 Estate 1.8 TDCi Ghia

Posted 06 March 2013 - 10:42 AM

Currently my computer shows my overall mileage at the bottom and above that its some other number e.g. xxx.x (x being a number, e.g. 324.1). I thought that was the mpg but shouldnt it be displayed as xx.x?

That number is the trip mileage. You reset it to zero with the button on the speedo.



#6 pod8

pod8

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 3 posts
  • Name: David
  • Ford Model: MK1 Focus
  • Year: 2002
  • Location: London

Posted 06 March 2013 - 06:25 PM

Cheers guys, I think ill leave it for now as I will be upgrading around September time. I noticed recently that my petrol top ups dosent last me as long as they did, anything I can do to improve it? Would engine oil be a problem?



#7 mjt

mjt

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 360 posts
  • Ford Model: 03 Focus Mk1.5 Estate 1.8 TDCi Ghia

Posted 06 March 2013 - 06:38 PM

Do you top up by the pound rather than by the Litre? That  would explain it :wacko:



#8 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 6,943 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 07 March 2013 - 02:37 AM

Dont buy supermarket fuel it was recently proved shell fuel burns cleaner and gives at least 5mpg extra than the supermarket fuel

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users