Jump to content


Show
Photo

Auto Windows Mod??


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 ChrisH

ChrisH

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Zetec Climate 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Lancashire

Posted 13 March 2013 - 05:27 PM

Not sure if anyones done this... My car has auto down drivers window, but not auto up. You have to keep your finger on the switch when winding up. Would like this both ways.. is there a mod to do this or is it as simple as replacing the switch with one that does? Knowing ford its something that needs unlocking more than likely....

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,073 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 13 March 2013 - 05:32 PM

Im not aware of an auto up feature wouldnt mind it myself to be honest but im aware the auto close is available if you have all round electric windows and people who have tried retro fitting them have always given up as they just wont work so i think it may not be as easy as a replacement switch

#3 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,405 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 13 March 2013 - 06:05 PM

I've got auto up on my ghia. It may depend on the spec

I know theres a way of programming it cause there was a discussion about it on here a fair few months ago. I'll have to try n find the thread.

Also when I changed the battery on my car my windows lost the settings so I had to reprogram them to re enable auto up.

I know some other members with different (lower?) specs couldnt enable this feature.

But if you are able to program it the procedure is something simple like lower the window all the down n hold it for a few seconds then raise it up n hold the button up for a few seconds. Think you should also hear a click from the window motor when its been reprogrammed.

#4 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,405 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 13 March 2013 - 06:19 PM

can't find the thread I was looking for but this one will do just fine

 

http://www.fordowner...ch=1#entry99070

 

as i said you lower the window down and hold it for a few seconds then raise up n hold for about 6 seconds

 

if this doesnt work then it looks like you cant have auto up

 

may be only ghia and titanium models



#5 gforce

gforce

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 779 posts
  • Name: Gary
  • Ford Model: Mondeo ST
  • Year: Non
  • Location: Tyrone

Posted 13 March 2013 - 06:38 PM

I have it on my Titanium so may be dependent on spec alright.

 

Haven't read the link Charlie but do you have to raise them the full way and hold the button, then release the button for a second, then hold it again? Or maybe it's enough to just hold the button first time round.

 

Had to do it on mine and my brother's Mondeos, but can't remember myself now either!



#6 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,073 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 13 March 2013 - 06:58 PM

Doesnt work on the zetec climate but no real biggie i never have them all the way down anyway

#7 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,405 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 13 March 2013 - 07:18 PM

I have it on my Titanium so may be dependent on spec alright.

 

Haven't read the link Charlie but do you have to raise them the full way and hold the button, then release the button for a second, then hold it again? Or maybe it's enough to just hold the button first time round.

 

Had to do it on mine and my brother's Mondeos, but can't remember myself now either!

 

I think it might me enough to just lower it and raise it again but hold it for a few seconds mate

 

But now you say it holding, releasing and holding it again sounds familiar lol :blink:

 

I can't remember what I did exactly either. Worth trying both ways anyway though only take a few seconds



#8 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,773 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 13 March 2013 - 07:32 PM

If you have all four windows that are electric then you can buy a plug in module for the OBD port which closes all windows when you lock the car-

 

http://www.ebay.co.u...=item3cc96740d8



#9 artscot79

artscot79

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 7,073 posts
  • Name: arthur
  • Ford Model: focus mk2 ti-vct
  • Year: 2006
  • Location: Fife

Posted 13 March 2013 - 07:41 PM

Saw those before shame they cant make one to do the fronts if you only have front electric windows

#10 ChrisH

ChrisH

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 183 posts
  • Name: Chris
  • Ford Model: Zetec Climate 1.8 TDCi
  • Year: 2006
  • Location: Lancashire

Posted 13 March 2013 - 07:56 PM

Well i will give it a try, but from whats been said, prob not. I also have the zetec climate...

#11 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,512 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 13 March 2013 - 08:53 PM

I t does only come with a four electric window system that has global closing and opening which seems to restrict it to Ghia's and Titaniums.



#12 Mike77

Mike77

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 909 posts
  • Name: Mike
  • Ford Model: Fiesta 1.6 TDCI Titanium
  • Year: 2008
  • Location: Cheshire

Posted 14 March 2013 - 04:35 AM

You mean global closing as in opening and closing the windows via the key fob ??? As my titanium does this.

#13 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,512 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 14 March 2013 - 09:08 AM

Yep. My old Mk3 Mondy had it as well as a few of my non Ford cars.

#14 Brigante

Brigante

    Resident Ranter

  • FOC Supporters
  • 2,405 posts
  • Name: Charlie
  • Ford Model: Focus Ghia 1.6 115BHP
  • Year: 2005
  • Location: Nottinghamshire
Contributor

Posted 14 March 2013 - 03:04 PM

mine does this also, just hold the lock button of the key fob in for a few seconds n all windows go up when you lock the car



#15 Richiemac

Richiemac

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Name: Richard
  • Ford Model: Focus 2014 1.6 tdci + S max 2007
  • Year: 2014
  • Location: Ireland

Posted 14 March 2013 - 11:59 PM

To answer the original question.....if you want one touch up and down, you have to change the switch.  



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users