Jump to content


Photo

07 1.6 Tdci Rough Starting With Smoke


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 d_deridex

d_deridex

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Ford Model: Ford Fusion Zetec 1.6 TDCI

Posted 24 March 2013 - 01:44 PM

Hi I haven't posted for quite sometime, I do apologize.

I have a 1.6 TDCI 07 reg ford fusion which has done 79k which is rough starting with white smoke and sometimes takes upto ten seconds to fire up but when warm is perfectly smooth and starts on the button.

Its not water as its not loosing any or oil as it too is fine, im using normal diesel not supermarket fuel I run it on the motorway at too high a gear to blow out any soot from time to time.

I have an android app called Torque connected to a bluetooth obd2 adapter that reads only a stuck clutch switch on its fault log [that has now been fixed, it was a faulty sensor].

 

Any ideas why its rough running?

 

https://www.dropbox....n5/IMAG0218.jpg

 

Thanks in advance.

 

Richard



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 Les@ss8

Les@ss8

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Name: Les
  • Ford Model: Fusion 1.6 Titanium
  • Year: 2012
  • Location: Essex

Posted 14 April 2013 - 08:06 PM

Hello there.

 It sounds like you have a problem with your glow plugs not working for some reason, ie broken wire, dodgy relay or the glow plugs,( 1 or more )  themselves have packed up.

     I hope this of some help.   Les@ss8.

 




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users