• 1000's Of Fords For Sale
      1000's Of Fords For Sale
    • Get Your Club gear
      Get Your Club gear
    • Share Your Car Experience
      Share Your Car Experience
    • Huge Range of Ford Parts
      Huge Range of Ford Parts
    • Join Premium & Save
      Join Premium & Save
    • Savings Up to 15% Off For Members
      Savings Up to 15% Off For Members

AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


vince_13

Vinnie's Project Log

167 posts in this topic

ouch! jesus mate thats bad. that nearly happened to me not long ago but luckily got the chip repaired before it cracked

do you have windscreen cover?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Its a big 1 alright bout 8-10inches long lol Yh thankfully

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

how much excess have you gotta pay? think my replacement rear screen was 70-80 can't remember which

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yh the same £75

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

thats not good fella but at least you have windscreen cover so not so bad as having to buy a brand new one yourself

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yh just hope they dont try and swindle me out of a heated screen,

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good news and bad news had a new screen fitted and yes its heated however the guy doing it removed my interior light to bolt the a brown coloured tape and now none of my lights work

The wiring looks in tact so I presume a fuse is blown, not happy, also he decided to leave plenty of smear marks on the window which is not good for driving at night with loads of shadows on ya window

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well thats a wounder mate. What company did it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auto windscreens

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup them who repaired mine. Was told wouldnt be able to notice it n that it be pretty much invisible but if anything its even more noticable now

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad im not the only 1 Yh my roof lining has dropped a bit due to the spring clip in the centre of the windscreen

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is at least one other connector bolted to the roof ground that the tape from the window connects to. I would check to see if if they have actually put this back

Share this post


Link to post
Share on other sites

What spring clip?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is the other connector? the spring clip is clipped to the metal roof and I think holds the tape onto the roof underneath the roof lining

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is the other connector? the spring clip is clipped to the metal roof and I think holds the tape onto the roof underneath the roof lining

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

All I can say is on mine there eyelet type connector that bolts onto the roof ground on top on the foil tape ground of the heated screen it comes from the wiring loom in the roof. I took a photo the other night when I was looking for the mic loom for Bluetooth and this kind of shows it.

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats the 1 mine is slap bang in the middle of tge screen

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have they connected the wire from the loom back then?

Share this post


Link to post
Share on other sites

According to him he didnt disconnect anything yet the connectors were loose on the back of the light.... The loom is in and fitted which believes me to think the fuse has gone somehow hmm...

Sent from my C6903 using Ford OC mobile app

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah if its connected up then I would agree.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For some reason the Focus is very sensitive to any movement of the courtesy light.

If I have to do anything to mine I always pull the fuse first.

Check fuses 103 and 115.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks stoney im going to go take a look now

Share this post


Link to post
Share on other sites

problem is fixed now, it was fuse 104 10amp that had blown

ive replaced it with another fuse that has an led in it which indicates when the fuse is blown

also had another problem where my car wouldnt lock, turned out to be a connector had come loose on the underside of the fuse box and therefore not making a good connection

there is a securing lock lever that locks in place to hold the connector in this had simply come loose and just needed locking down again

higgsy likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice one Vinny good you got it sorted!

Share this post


Link to post
Share on other sites

so its now 2014 and time to start ticking some items off my list, (the smaller items that is)

so ive just purchased a green cotton air filter, once that arrives it will be fitted and with the air pipe under the slam panel removed it should make a nice sound and possible a bit better

Share this post


Link to post
Share on other sites

update time

fitted my new green cotton performance filter, and at the right time as well because when I took the old filter out it was so dirty and bent it definitely needed replacing

DSC_0026_zpsaqrzjlfp.JPG

OLD vs NEW

DSC_0027_zpsya2dtrmz.JPG

DSC_0028_zpsz7hpce42.JPG

in terms of noise, I can hear any difference (although that could be down to the front pipe I removed) and with regards to performance I can definitely feel an increase in throttle response and smoother revs (again could be down to a clean air filter)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now