Jump to content


Show
Photo

Strange Elec Prob


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Maddogpro

Maddogpro

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 107 posts
  • Ford Model: Mk3 Mondeo tdci autoest
  • Year: 2004
  • Location: Lancashire

Posted 09 April 2013 - 07:13 AM

Ciggy lighter works as a ciggy lighter 100% but when i plug my phone or satnav charger in nothing what am i missing ? Only in the mondeo mind the chargers do work in my brothers car 

 



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 15,294 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 09 April 2013 - 12:29 PM

Hi mate,

 

sounds to me like there is not enough of a connection around the ciggy lighter and the contacts on the chargers.

 

Is this the 12v in the boot or the front?



#3 Stoney871

Stoney871

    Resident Peacekeeper

  • Super Mod
  • 14,293 posts
  • Name: Clive
  • Ford Model: Focus mk2 1.8 TDCI Sport
  • Year: 2007
  • Location: Devon
Contributor

Posted 09 April 2013 - 02:17 PM

The contacts in a Ford socket tend to be looser than other cars for some reason.

You may have to bend the contacts on your charger a bit for better connectivity.



#4 Maddogpro

Maddogpro

    Feet Under The Table

  • FOC Supporters
  • 107 posts
  • Ford Model: Mk3 Mondeo tdci autoest
  • Year: 2004
  • Location: Lancashire

Posted 09 April 2013 - 05:22 PM

Jeeb its the front between the seat,s one so would getting a different one or a replacement on be of any use ? ..I didnt even know there was one in the boot 54 tdci ghia estate 



#5 jeebowhite

jeebowhite

    Resident Loon

  • Super Mod
  • 15,294 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Sea Grey Mondeo MKIV 1.8TDCi 140ps Zetec
  • Year: 2007
  • Location: Kent
Contributor

Posted 10 April 2013 - 12:18 PM

most estates tend to have them by default, if not you can always wire one in.

 

But yea, try other car chargers and plug them in see if the LED lights up, if it doesnt, then check the fuses, but you might find some with a wider spread of the contacts are the ones that work.



#6 stooge75

stooge75

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 654 posts
  • Ford Model: Mondeo tdci zetec
  • Location: Angus

Posted 11 April 2013 - 02:25 PM

i have same problem.youre better off gettin a new socket,as they can be very tempermental to get it plugged in properly,& drawing power :angry:



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users