Jump to content


Show
Photo

Ford Sat Nav $64,000,000 Questions


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 09 April 2013 - 02:48 PM

Hello hello hello,

Recently got. Ford kuga 2012 reg but has a 6000 double din stereo

I can't seem to find my answers for the below questions anywhere.

Is the standard ford ls rns any good?
Is the ford nx 7 inch touch screen any good?

Are these Chinese ones on eBay worth a punt.....?

Really confused just want a factory look systemin our new car dont want to keep on dragging around my portable sat nav....

Thanks in advance

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 142 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 09 April 2013 - 04:09 PM

The LS is the best fit - you only need to add the PS antenna (with FAKRA connector). For the NX (or the newer with touchscreen and SD ilo. DVD) you need to replace quite a bit more.

The Chinese stuff varies a lot in quality, anything newer seems to be the round shape (like for the Mk2.5 Focus) rather than the rectangular Kuga (or the Mk2 Focus) one - which is not quite double DIN either.

Of the many LS (Travelpilot FX) versions you need to find the one for the Kuga (silver, red illumination, rectangular).



#3 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 09 April 2013 - 04:26 PM

Cool,

What's the operation like in the ls? Will it get me around lol - I've read that they can be not that accurate? Is this myth correct?

Is there a definitive model number I need for my kuga?

#4 Preee

Preee

    Ford Fruitcake

  • Moderator
  • 4,098 posts
  • Name: Paul
  • Ford Model: Focus Tit X Mk3 | Fiesta Zetec Mk7
  • Year: 2012
  • Location: Shropshire
Contributor

Posted 09 April 2013 - 07:07 PM

I had the FX travelpilot when i had my Mk2.5 focus , it got me around and did what i asked it to do , no cameras though , but there was traffic updates.

With any of the Ford systems your never going to get a TomTom , chinese ones usually work off WinCE , i have not seen one working but i would imagine the software to be slightly better than the Ford systems in the probable addition of Cameras.



#5 btmaldon

btmaldon

    Ford Enthusiast

  • FOC Supporters
  • 2,474 posts
  • Name: Bruce
  • Ford Model: BMW 320i Coupe M Sport
  • Year: 2008
  • Location: Essex

Posted 09 April 2013 - 07:17 PM

The FX in mine works fine. Its always been accurate. The only time it annoys me is that if you are travelling along a road of a certain name and you came to a bend where the road straight on is a different road but using the same name, it doesn't tell you turn off. It directs you by road names rather than junctions. This doesn't happen often but can catch you out down country lanes.

 

The Chinese ones do allow you to use almost any windows based satnav software so you can add on cameras etc. I used Igo8 in my last car which I preferred to Tom Tom. The only thing was the radio was crap and the sound quality not nearly as good as the Ford systems.



#6 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 09 April 2013 - 07:51 PM

Is the fx the touch screen one?

I've never met anybody with a Chinese one - must be one happy story ??

#7 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 142 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 09 April 2013 - 07:54 PM

LS = FX = non-touchscreen (5")



#8 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 09 April 2013 - 09:31 PM

Ok cool.

Can the Fx connect to phone like 6000? No extra parts would be needed?

Does it have USB connectivity ?

Thanks for your replys

#9 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 142 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 09 April 2013 - 09:34 PM

The handsfree kit is extra - if you already have it in the car, it will still work with the FX. USB comes with the handsfree/Bluetooth box, as it was not available with the 6000, you don't have it, and would need to replace that as well (upgrade to the better version), along with the the USB socket and wiring.



#10 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 09 April 2013 - 10:00 PM

The. It starts getting expensive and not plug n play right? Seen all the wiring for USB come in at a lot of money... Hmmm

See why people go for Chinese or aftermarket

Has anybody used this company? Looks quality product...

http://www.car-visio...dvd-gps-bt.html

#11 tomtom70

tomtom70

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 142 posts
  • Name: Thomas
  • Ford Model: C-Max Mk2
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 09 April 2013 - 10:22 PM

You did mention factory look earlier ... This unit is the wrong colour, does not fit flush to the surface, and you'll have the USB wire dangling from the front. It doesn't seem to do RDS either - so no station names, and no AF switching.



#12 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 10 April 2013 - 04:56 AM

http://www.car-visio...tereo-unit.html

That's the one I ment, didn't realise it did not have rds. I agree front wire with USB isn't ideal... But the unit looks pretty factory in silver...

Has anybody got experience of car vision?

#13 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 15 April 2013 - 06:31 PM

I've seen a 7inch touch screen in a kuga before...

What else do I need to change to get it working ?

#14 Bass Junkie

Bass Junkie

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 12 posts
  • Name: Gordon
  • Ford Model: Focus Flight 3 dr
  • Year: 2004
  • Location: Lanarkshire

Posted 18 April 2013 - 12:37 AM

For what you are looking for it would be easier and cheaper to go with a good quality aftermarket system. I would look into Kenwood. 



#15 Italiandave

Italiandave

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 19 posts
  • Name: Dave
  • Ford Model: Kuga
  • Year: 2013
  • Location: Hertfordshire

Posted 18 April 2013 - 04:48 AM

Any model numbers? I've not bought a stereo for a decade lol

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users