Jump to content


Photo
- - - - -

1.25 initial throttle responsw


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 old cruiser

old cruiser

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Ford Model: wife's 2006 Fiesta 1.25 [Climate]

Posted 21 March 2009 - 06:31 PM

Anyone notice with their 1.25 MK6 that upon normal pull away there seems to be a slight lack of throttle response, on that initial throttle opening as it were, where the car could easily(and has done)stall, so you just have to give it that extra bit of throttle.
Cheers Pete

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

#2 johnnymac16

johnnymac16

    Feet Under The Table

  • New Member
  • PipPipPipPip
  • 370 posts
  • Ford Model: Fiesta Titanium X

Posted 21 March 2009 - 08:55 PM

yeppp. i got that on my mk6 55 plate fiesta, and was the reason why i traded it in back to ford to swap it for a 07 plate 1.4 and an then swapped that back for my latest new 58 plate fiesta.. with more power an more gadgets

#3 Jambo

Jambo

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Ford Model: Fiesta
  • Location:

Posted 22 March 2009 - 05:37 PM

yeppp. i got that on my mk6 55 plate fiesta, and was the reason why i traded it in back to ford to swap it for a 07 plate 1.4 and an then swapped that back for my latest new 58 plate fiesta.. with more power an more gadgets



I'm just wondering... with all this swapping for newer models you've been doing... has it hit your wallet hard?
I was under the impression that once your car has left the garage it's value goes down 1000!

The reason i ask is because i bought a Ford Fiesta a couple of months ago and im already bored of it. I would like something else but i don't want to go taking it back and losing a grand or more ! then have to pay the extra money for a better car!

#4 Stephanie

Stephanie

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Fiesta

Posted 22 March 2009 - 10:25 PM

Yeh i have an 07 fiesta 1.25 and have had that exact same problem. Good to know that I am not the only one having it though :)

#5 zetec521

zetec521

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 14 posts
  • Ford Model: 1.25 Zetec 2002
  • Location:

Posted 23 March 2009 - 06:41 AM

Mine's happening only in 2nd gear. Never on the 1st, 3rd,etc...My solution: Use the first gear up to 3000rpm before shifting to 2nd, thus gaining more momentum to the car. Flat spot no more.

#6 old cruiser

old cruiser

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 94 posts
  • Ford Model: wife's 2006 Fiesta 1.25 [Climate]

Posted 23 March 2009 - 01:46 PM

Yeh i have an 07 fiesta 1.25 and have had that exact same problem. Good to know that I am not the only one having it though :)

I know what you're saying, however I going to investigate this myself at some point, as it's my wife's car I'll need to get my hands on it for a day or so!!, if I find a solution I'll let you know ;)
Cheers Pete

#7 Stephanie

Stephanie

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 5 posts
  • Ford Model: Fiesta

Posted 23 March 2009 - 06:20 PM

I know what you're saying, however I going to investigate this myself at some point, as it's my wife's car I'll need to get my hands on it for a day or so!!, if I find a solution I'll let you know ;)
Cheers Pete


Okay, I hope you do! Would be good to find out the reason behind the problem.

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users