Jump to content


Show
Photo
* * * * * 3 votes

Ecoboost 1.0 Tuning Possibilities = More Powerrrr!!!!

ecoboost 100ps 125ps turbo pressure ecoboost tuning remap

  • Please log in to reply
1168 replies to this topic

#421 Jordanch

Jordanch

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 384 posts
  • Name: Jordan
  • Ford Model: Fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Kent

Posted 08 February 2014 - 10:47 AM

I guess from dyno to dyno it would change the reading just the fact they are different ages and manufacturer I guess but next payday I was looking at doing a rolling road session near me. It's 30 quid for the 30 mins so not sure how expensive or cheap that is but I want to see our of curiosity if anything what my car produces. Sent from my HTC One X using Ford OC mobile app

Your car would have had a dyno run at superchips, ask them and they should be able to send you the video for confirmation.

 

https://www.facebook...&type=2



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#422 ricksteruk

ricksteruk

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • Name: ricky
  • Ford Model: mondeo 163 diesel
  • Year: 2010
  • Location: Essex

Posted 08 February 2014 - 12:28 PM

has anybody that has theirs remapped tried dynolicious on IOS or ulysse speedometer on android to log 0-60 times. same goes for any standard cars?



#423 Jordanch

Jordanch

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 384 posts
  • Name: Jordan
  • Ford Model: Fiesta ST-3
  • Year: 2014
  • Location: Kent

Posted 08 February 2014 - 01:10 PM

I haven't tried that, I looked at the app and it's over £5? I would definitely say the 0-60 is under 8 seconds, the difference is just remarkable.



#424 ricksteruk

ricksteruk

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 82 posts
  • Name: ricky
  • Ford Model: mondeo 163 diesel
  • Year: 2010
  • Location: Essex

Posted 08 February 2014 - 01:46 PM

ulysse on android has a free version, will try it on the wifes fiesta before i remap, it was fairly accurate on my mondeo



#425 colinben

colinben

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Name: Colin
  • Ford Model: Focus Titanium X 125
  • Year: 2012
  • Location: London

Posted 08 February 2014 - 02:40 PM

Well, I went back to stock yesterday in preparation for the new map today and couldn't believe how slow it was.
2nd and 3rd are the best gears with the new map :) the acceleration is awesome.

Hi Willy I just got my updated map do I have to back to stock first before it will let me down load.

 

Thanks  Colin



#426 AleXander

AleXander

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: AleX
  • Ford Model: Fiesta Sport 1.0 125
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 08 February 2014 - 03:21 PM

Hi Willy I just got my updated map do I have to back to stock first before it will let me down load.

 

Thanks  Colin

How you recieve updated map? Sent by email by superchips, or...?



#427 colinben

colinben

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Name: Colin
  • Ford Model: Focus Titanium X 125
  • Year: 2012
  • Location: London

Posted 08 February 2014 - 03:35 PM

How you recieve updated map? Sent by email by superchips, or...?

I had a text that updated map is ready but cannot download off the web 



#428 AleXander

AleXander

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: AleX
  • Ford Model: Fiesta Sport 1.0 125
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 08 February 2014 - 03:38 PM

I had a text that updated map is ready but cannot download off the web 

You asked for update? Or they just texted you (surprice)?



#429 colinben

colinben

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Name: Colin
  • Ford Model: Focus Titanium X 125
  • Year: 2012
  • Location: London

Posted 08 February 2014 - 03:57 PM

You asked for update? Or they just texted you (surprice)?

Yes sent them an email



#430 AleXander

AleXander

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 92 posts
  • Name: AleX
  • Ford Model: Fiesta Sport 1.0 125
  • Year: 2013
  • Location: Other / Non-UK

Posted 08 February 2014 - 04:02 PM

Yes sent them an email

How long have you waited for answer? I sent them email to one provided by Willy (bluefin@superchips.co.uk) but no answer :(

When you bought your bluefin? :-)



#431 Willy

Willy

    Mountune'd 1.0 EcoBoost Titanium (Midnight Sky)

  • FOC Supporters
  • 1,419 posts
  • Name: Willy
  • Ford Model: Fiesta Titanium MP135
  • Year: 2013
  • Location: Sussex
Contributor

Posted 08 February 2014 - 04:03 PM

Hi Willy I just got my updated map do I have to back to stock first before it will let me down load.
 
Thanks  Colin


Should be ok to load the new map over the old one.

I had a few problems loading mine onto the handset too. What yours doing?

#432 Willy

Willy

    Mountune'd 1.0 EcoBoost Titanium (Midnight Sky)

  • FOC Supporters
  • 1,419 posts
  • Name: Willy
  • Ford Model: Fiesta Titanium MP135
  • Year: 2013
  • Location: Sussex
Contributor

Posted 08 February 2014 - 04:06 PM

How long have you waited for answer? I sent them email to one provided by Willy (bluefin@superchips.co.uk) but no answer :(
When you bought your bluefin? :-)


(0)1280 816781

#433 colinben

colinben

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Name: Colin
  • Ford Model: Focus Titanium X 125
  • Year: 2012
  • Location: London

Posted 08 February 2014 - 04:09 PM

Should be ok to load the new map over the old one.

I had a few problems loading mine onto the handset too. What yours doing?

error contact superchips



#434 Willy

Willy

    Mountune'd 1.0 EcoBoost Titanium (Midnight Sky)

  • FOC Supporters
  • 1,419 posts
  • Name: Willy
  • Ford Model: Fiesta Titanium MP135
  • Year: 2013
  • Location: Sussex
Contributor

Posted 08 February 2014 - 04:18 PM

Try going into setting and change the connection speed to slow and try again. If it still plays up then you'll need to ring them.
(0)1280 816781

#435 colinben

colinben

    Settling In Well

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPip
  • 73 posts
  • Name: Colin
  • Ford Model: Focus Titanium X 125
  • Year: 2012
  • Location: London

Posted 08 February 2014 - 04:37 PM

Try going into setting and change the connection speed to slow and try again. If it still plays up then you'll need to ring them.
(0)1280 816781

Worked on the 3rd attempt  great



Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have




Also tagged with one or more of these keywords: ecoboost, 100ps, 125ps, turbo pressure, ecoboost tuning, remap

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users