Jump to content


Show
Photo
- - - - -

Changing Dash Display


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 JamesEmbling

JamesEmbling

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 20 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Fiesta Style Climate
  • Year: 2008
  • Location: Gloucestershire

Posted 21 April 2013 - 11:46 PM

New member, would be really grateful if somebody could help, recently bought an 58 plate style climate with an aftermarket head unit and for the life of me cannot work out how to change from miles to empty to either the clock or mpg etc, does anybody have the same model that can help? Checked the handbook but was no use! Thanks in advance

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 GJC

GJC

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Name: Gavin
  • Ford Model: Fiesta Econetic
  • Year: 2010
  • Location: Essex
Contributor

Posted 22 April 2013 - 06:11 AM

It's done by the radio, along with a few other settings.  Not sure you can change them without the original stereo.



#3 JamesEmbling

JamesEmbling

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 20 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Fiesta Style Climate
  • Year: 2008
  • Location: Gloucestershire

Posted 22 April 2013 - 07:16 AM

Ahhhh thought this may have been the case, strange they don't allow you to change it another way, suppose it keeps people using the genuine ford stereo and not aftermarket! Thanks for the help

#4 GJC

GJC

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 154 posts
  • Name: Gavin
  • Ford Model: Fiesta Econetic
  • Year: 2010
  • Location: Essex
Contributor

Posted 22 April 2013 - 09:30 AM

Ahhhh thought this may have been the case, strange they don't allow you to change it another way, suppose it keeps people using the genuine ford stereo and not aftermarket! Thanks for the help

 

Not sure it's to keep people with the OEM unit, the menu uses the same head unit display, so Ford probably assumed people would have the head unit so put the controls in it to save putting in more switches and an additional display.

 

You'll also be unable to change the indicator flasher mode (the slight touch of the indicators being 1 blink or three), or the display dimming with the headlight (not relevelevent as you changed the display anyway) and If you have them fitted Ambient Lighting modes, Powerfold mirrors being Linked to Lock mode to my knowledge, bluetooth pairing for in car telephone link (although that too may be done by the new radio)   There may be other options on a Titanium I'm not aware of,



#5 antman99

antman99

    Feet Under The Table

  • Budding Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 170 posts
  • Ford Model: Fiesta Mk7 Titanium 1.6 TDCI

Posted 22 April 2013 - 12:16 PM

I believe the OP has a mk 6.5 not 7 so the control for mirrors etc would not be an issue, If I recall on my mk 6.5 you could change things using the indicator stalk, alternatively the small button on the plastic.


But when I think about it I had a Zetec, does the style even have the On Board Computer?



#6 ken

ken

    Settling In Well

  • New Member
  • PipPipPip
  • 45 posts
  • Ford Model: 2010 Fiesta Zetec S
  • Location: Oxfordshire

Posted 22 April 2013 - 02:43 PM

If you are talking about the mk7 then which aftermarket headunit has it got?

 

Mine has an aftermarket one and it has a config section where i can set things like indicator settings and miles or KM.

 

There are not many aftermarket stereos for the M7 so you might have the same as me.



#7 Marcr1

Marcr1

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 976 posts
  • Name: Marc
  • Ford Model: S1600
  • Year: 2012
  • Location: Wales

Posted 22 April 2013 - 06:23 PM

I'm pretty sure there's buttons by the speedo which do the same job as the indicator stalk, give them a try

#8 JamesEmbling

JamesEmbling

    Member

  • New Member
  • PipPip
  • 20 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Fiesta Style Climate
  • Year: 2008
  • Location: Gloucestershire

Posted 23 April 2013 - 07:36 PM

Hiya sorry for the long reply, it's a mk6 fiesta, not sure if the 6.5 refers to the facelift? The 08style has the on board computer on the dash, the 2 stalks in the dash don't do anything apart from reset mileage and switch to clock, also no button on the indicator stalk to change such settings

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...


Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users