Jump to content


Photo

Mondeo 2.0Ltr Tdci Problems


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Jimbo2406

Jimbo2406

    Newbie

  • New Member
  • Pip
  • 2 posts
  • Name: James
  • Ford Model: Mondeo
  • Year: 2005
  • Location: Durham

Posted 27 April 2013 - 12:49 PM

I have a ford mondeo TDCI and it is making big clouds of black smoke when accelerating and starts chugging when going an average speed! Had car serviced and EGR valve cleaned but with no joy!

Anybody had this problem and can anyone help?

Thanks

Have something to contribute?

Sign in or register to start a topic...

Sign up to FOC Premium Membership To Remove These Ads

#2 mintalkin

mintalkin

    Ford Enthusiast

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPipPip
  • 3,480 posts
  • Name: mintalkin
  • Ford Model: mondeo tdci 130
  • Year: 2006
  • Location: Staffordshire

Posted 27 April 2013 - 02:46 PM

check the large intercooler hose below the egr valve for splits as this will cause black smoke and running problems usually around 1800rpm.



#3 stooge75

stooge75

    Too much time on the boards

  • True Ford Enthusiast
  • PipPipPipPip
  • 654 posts
  • Ford Model: Mondeo tdci zetec
  • Location: Angus

Posted 27 April 2013 - 05:21 PM

did you clean your egr with carb cleaner? I did 2 egr's & knackered both using carb cleaner for some strange reason. would agree that its probably split hose though




Not what you're looking for?

Register now, we have a huge community of enthusiasts to answer any questions you might have



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users